zaterdag 14 augustus 2010

Eindelijk terug in Beijing. 14-08-2010

Beste allemaal,

Ondanks dat het een dubbel gevoel is, met Li-Ran terug uit de provincie in de hoofdstad Beijing.
We zitten nu in het Novotel Peace, naar alles wat we gewend waren in Hangzhou hebben we een megagrote kamer die vrij modern is ingericht en van alle moderne gemakken voorzien, dus we zijn prima tevreden.

Ons wel even beklaagd bij Gu Wanyu. Die vertelde dat ze voor het eerst dit hotel had uigekozen op aanraden van anderen.
Haar verteld dat die " anderen " een wat ander referentiekader hebben als wij of zelf prive ook in een schapenstal wonen, want groter was het niet.
Ze schrok hiervan en beloofde ons dat toekomstige stellen in Hangzhou niet meer naar dit hotel zullen gaan.
Goed nieuws voor onze opvolgers dus......

Vanochtend om 11.00 uur uitgecheckt; we werden 11.05 opgehaald door de collega van Allen, die vandaag niet kon.
Op het vliegveld ook hartelijk afscheid genomen van onze vaste chauffeur die hard gewerkt heeft, en nog een financieel presentje gegeven....daar hadden we mee gewacht toen Allen er niet bij was omdat hij ogenschijnlijk "de baas" was van de chauffeur en alle aandacht altijd opeiste.....

Op de schermen in de vertrekhal, stond duidelijk vertrek 13.50 uur, dus toen we om 13.22 bij de gate aankwamen liep iedereen wild in het rond te gebaren, bleek dat onze vlucht ineens 13.25 vertrok........hadden we dus bijna onze vlucht gemist...voor de eerste keer in ons leven. 

Na 2,5 uurtje en veel turbulentie had vrouwlief kans gegeven minimaal 50cl ontbijt te recyclen in het bekende kotszakje.
Op het vliegveld stond Wanyu alop ons te wachten. Na inchecken in het hotel eerst wat kleine boodschapjes gedaan en heerlijk gegeten in een restaurant in de buurt, dat was weer goed, zoals bijna overal. Het eten in dit hotel schijnt niet veel soeps te zijn, dus dat gaan we niet doen.....

Morgen de eerste fomaliteiten in orde maken voor ons rondje ambassade, consulaat en ministeries.
We kunnen morgen uitslapen tot 7.30 uur, yeeeeeehhhhh.....
Daarna misschien even wat zwemmen in warm zwembadwater ???????
We zullen zien. Vandaag door het reizen niet veel nieuws te melden.........wel nog wat foto's van vandaag/vanavond.

Meneer lust graag een warm flesje melk......let op de (te )kleine crocs die van Yeline zijn geweest........hij is er zo blij mee.......


Met blokken spelen en tv kijken gaat goed samen


Als Yeline tv zit te kijken heeft ze even geen boodschap aan een huilend broertje, duhhhhh.



Lekker even duimen (met 2 vingers tegelijk)



Tot morgen.

Ons

1 opmerking:

  1. Hallo daar,

    Ja dat dubbele gevoel kennen we hoor ... maar ook het gevoel al weer een beetje dichter bij huis te zijn ... voor je het weet ben je weer thuis. Geniet dus maar dubbel hoor van die dagen in Beijing. Ondanks dat jullie best heel moe zullen zijn van de eerste week.
    Voor wat betreft de kamer, dat vonden wij nou ook. Heerlijk ruim in Beijing. Las op jullie weblog ook een andere mening in de reacties dus had me er maar niet over uit gelaten ... Heerlijk ruim die kamers! En hoe was het eerste ontbijt?
    Fijn dat jullie ook zo genoten hebben van het restaurantje in het hotel in Hangzhou. In Beijing hebben we regelmatig gegeten bij het restaurant, als je links het hotel uitloopt en dan het 2e restaurant aan je linkerkant. Restaurant met een binnenpleintje, je kan er heerlijk buiten in van die nisjes eten.

    Nou voor nu groetjes van ons en geniet nog even daar in het heerlijke china!!

    groetjes,
    Petra

    PS wat een verhaal dat van het vliegtuig van Hangzhou naar Beijing ... wij hadden een verhaal er over maar jullie ook .. zo zie je maar ... altijd op blijven letten daar in china! hi hi

    BeantwoordenVerwijderen