zaterdag 1 maart 2008

Februari 2008

Beste, lieve bloggers,

weer eens wat nieuws over ons schatje Yeline.
Sinds Yeline op school zit, gaat ze met sprongen vooruit; ze babbelt volop en voert tijdens het auto rijden al hele gesprekken met je.

Ook is ze overdag al helemaal droog en 's nachts is dit ook al een aantal keren voorgekomen, maar dat zal wel een toevalstreffer zijn geweest.

In het begin had Yeline tijdens het naar school gaan moeite met afscheid nemen, maar nu krijg ik bij de schooldeur een dikke zoen van haar en dan zwaait ze me vrolijk uit. Ze gaat ook steeds meer liedjes zingen en vooral het liedje ''Lang zal ze leven'' is favoriet, maar dat kan ook niet anders aangezien opa, oma en Ome Christ-Jan deze maand jarig zijn geweest.

Yeline kan ook helemaal opgaan in een fantasiespel; vooral koken in haar keukentje en boodschappen doen met de step is haar favoriet. Haar stopwoordje op dit moment is ''stop eens eventjes'' wanneer er iets niet naar haar zin gaat.



















Wegens ziekte ging carnaval op school helaas aan Yeline voorbij.

Zaterdag 2 februari; oma's verjaardag waarvoor Yeline een mooie kleurplaat had gemaakt, was het ook de carnavalsoptocht. Maar aangezien Yeline nog steeds een beetje ziek was en buiten erg koud, hebben we maar bij oma thuis op de tv de optocht bekeken.

's Avonds was het lichtjesoptocht in Standdaarbuiten en daar mocht Yeline mee naar toe, samen met ome Christ-Jan en tante Moniek. Voordat ze hiernaar toe gingen, kreeg Yeline dit Anne Geddes pakje in de vorm van een bloem. Past perfect bij ons bloempje. En Yeline heeft die avond enorm genoten.















Maandag 4 februari zijn we in de Krokusvakantie naar de Kabouter Plopshow in Antwerpen geweest. We gingen samen met Katja en Annefleur hier naar toe. Het was voor de meiden één groot feest. Het begon er al mee dat we met de trein gingen en dat is op zich al heel iets speciaals voor hen.

Yeline en Annefleur hebben genoten; ze kregen zelfs nog een handje en kusje van Kabouter Klus. Alleen 's nachts was het minder leuk want beide meisjes hebben erg slecht geslapen en veel gedroomd Waarschijnlijk van al die indrukken van de show.
Ook zijn we in de vakantie nog een middag samen met tante Moniek gaan winkelen, koffie en chocomelk drinken hoort daar natuurlijk ook bij.
En we hebben nog een dagje in de vakantie op Annefleur gepast; eigenlijk samen ook met opa en oma. De meiden hebben lekker geslapen, gegeten en heerlijk buiten gespeeld en gewandeld.












Yeline hier als Klein Duimpje en als Schone Slaapster op papa's buik...











Op zondag 10 februari kwam Lien op bezoek met haar papa Bart en mama Kathy. Lien kwam naar haar zusjes uit China kijken, zei ze en bracht voor beiden een cadeautje mee. Ze brachten van de kust mooi weer mee en daarom hebben we er die middag maar van het lekkere weer geprofiteerd door een mooie wandeling hier in de omgeving te maken. Zo konden de meisjes lekker met elkaar spelen en de papa's en mama's eens lekker bijpraten.

Op woensdag 13 februari had Yeline op school een pyamadag en ze vond het toch wel een beetje vreemd om met haar pyama aan naar school te gaan, maar ze deed het toch wel.

Vrijdag 15 februari hadden ze op school een dikke truiendag; de verwarming blijft die dag uit en zo besparen ze op het milieu. Dus ging Yeline met een dik vest aan naar school en ik heb ze niet horen klagen over kou.














Zondag 17 februari zijn we samen met Jan, Katja en Annefleur op visite geweest bij Noa-Li en haar papa Rik en mama Marie-Paule. Ook hier was het supergezellig, alleen erg koud buiten zoals je ziet op de foto, de vraag is: wie is nu wie?

De drie meisjes hebben lekker gespeeld vooral met de microfoon van K3 en heerlijke pasta gegeten. Ook Noa-Li weet heel goed dat ze uit China komt want ze was even vergeten hoeYeline heette en zei tegen haar mama dat dat die andere uit China was. Heerlijk zoals de kinderen dat omschrijven, toch? De papa's en mama's konden na een lange tijd weer eens bijkletsen.














Katja en ik spreken nog bijna op elke woensdag af met elkaar, zo ook op 20 februari. Toen zijn we naar De Bosrust geweest, waar ze ook een kleine binnenspeeltuin hebben. Yeline en Annefleur gaan meteen op onderzoek uit en ontdekken van alles. Vaak willen ze allebei hetzelfde doen en ze vinden het toch ook wel erg fijn dat de mama's in de buurt zijn. Dus van lekker kletsen komt het niet altijd en daarom zijn Katja en ik ook al een keer 's ochtends koffie gaan drinken toen de meiden op school waren. En dat is ons prima bevallen en zeker voor herhaling vatbaar.
Tussen Jan, Katja, Annefleur en ons drietjes voelt het bijzonder goed. De kinderen en wij zijn ook zo vertrouwd met elkaar en voelen ons ook bij elkaar erg thuis. Ik kan me best voorstellen dat een buitenstaander niet meteen kan zien wie er bij wie hoort. Katja en ik krijgen ook heel vaak de vraag of Yeline en Annefleur zusjes zijn, dat zegt denk ik al genoeg, niet?

Zaterdag 23 februari heeft Yeline van ons een fietsje gekregen (zie bovenstaande foto) en ze vindt het helemaal geweldig. Eerst heeft papa haar geleerd hoe ze op moet stappen en daarna hoe ze moet trappen en remmen. De zijwieltjes moeten van haar beide op de grond komen anders is het niet goed.

In eerste instantie fietste ze nog wat aarzelend maar nu gaat ze als de brandweer. We moeten vaak rennen om haar bij te houden. Nog even en ze kan met mama mee; wanneer zij gaat hard lopen. Ook wil ze nog niet stoppen wanneer wij haar dit vragen, dus hier zit nog wel een leerpunt voor haar en voor ons.
Nou, dit is wel weer genoeg voor deze maand; het was een drukke maar leuke maand waarin we veel beleefd hebben.
Tot de volgende maand maar weer!!!

Angélique