dinsdag 21 augustus 2007

Nog geen ontwikkelingen helaas

Beste webloglezers,

helaas heb ik weinig nieuws te melden, alleen dat het verlof op de Jeugdrechtbank nu ten einde is en ze stilaan weer zijn begonnen.
Een medewerker van onze advocaat heeft contact gehad met de Jeugdrechter die onze uitpraak heeft gedaan en nu blijkt dat na ons alle procedures zijn stilgezet van Nederlandse koppels die in Belgie willen adopteren en uiteraard ook in Belgie wonen. De regels zijn in Nederland strenger (bijvoorbeeld de leeftijdsgrens is lager) en daarom zijn ze voor adoptie speciaal in Belgie gaan wonen. Dit heeft in ieder geval geen betrekking op ons. We woonden immers al twee jaar hier voordat we begonnen aan een adoptieprocedure.
Wij zelf hebben nog steeds goed hoop en verschillende mensen en instanties zijn nog wat voor ons aan het uitzoeken. Helaas kan alles niet eerder dan die 15 november geregeld worden.

Stel je voor dat de wet in Belgie problemen blijft maken met het Nederlanderschap is er gelukkig voor ons toch nog een opening omdat ik waarschijnlijk in maart/april 2008 Belg ga worden en is het probleem van de nationaliteit opgelost.
Maar we gaan eerst maar met goede moed en een positieve instelling uitkijken naar 15 november.


Angelique
:(