woensdag 29 september 2010

September 2010


Beste lezers,

al bijna 5 weken thuis uit China; de weken zijn voorbij gevlogen en het einde van de maand september is in zicht. Dus een berichtje over onze kleine keizer Li-Ran.
Ik ga proberen de komende tijd korter van stof te zijn en meer foto's te tonen want daar is iedereen erg nieuwsgierig naar, wat natuurlijk ook erg logisch is.



Li-Ran voelt zich al helemaal thuis en is dol op zijn oma en opa. Ook de eerste visite is geweest en de eerste keer toen hij een cadeautje kreeg, wist hij nog niet zo goed wat hij ermee aan moest maar daarna ging het papier er snel van af. Met alles is hij superblij en heel erg enthousiast. Hij kreeg al een boerderij van Playmobil, een op afstandbestuurbare auto en een ton met blokken.



Li-Ran is ook dol op zijn zusje; ze krijgt regelmatig een kusje en sinds kort knuffelt hij haar ook. Naar ons toe is hij ook aanhankelijker geworden; hij knuffelt en kust graag. Vaak is het nog een papa's kindje, zal wel even wennen zijn nu papa weer aan het werk moet.





Zijn Chinese woordjes worden al minder; poppiejoo wanneer hij iets niet wil en pietitatjoe is een vliegtuig maar of dat nu echt Chinees is, daar heb ik mijn vraagtekens bij. Deze week riep hij ineens 'mama kijk eens'en zegt al de volgende woordjes traktor, auto, eten, opa, oma, papa, mama en Yeline gaan hem makkelijk af. Liedjes die ik voor hem zing, gaat hij ook al nazingen, heel erg leuk om te zien en te horen. Hij begrijpt bijna alles in het Nederlands.



Het slapen gaat goed, soms nog wel met wat protest (en regelmatig 's nachts de nodige nachtmerries), hij eet alles, maakt niet uit wat en de driftbuien zijn ook behoorlijk afgenomen. Het is een lief en komisch mannetje om te zien; een echte clown!



Vanwege zijn operatie aan zijn hartje toen hij 9 maanden oud was en 39 dagen in het ziekenhuis moest blijven, heeft toch wel invloed op hem gehad.
Hij heeft heel erg gehuild bij de kindercardioloog; hij hoorde een lichte ruis maar de echo zag er goed uit. Over een half jaar gaan we opnieuw op controle.
Ook het bezoek aan de tropenarts was niet geweldig vooral tijdens het bloedprikken brak hij de tent af. Inmiddels hebben we de uitslagen binnen en het blijkt dat hij een parasiet in zijn darmen heeft en hiervoor heeft hij nu een week lang medicijnen Ook moeten we hem al zijn inentingen opnieuw laten geven. Op dit moment weegt hij 12,9 kg en is hij 93,9 cm lang.



We hebben ook al wat bezoekjes afgelegd; we zijn naar de Beekse Bergen geweest, naar Planckendael, de kermis in het dorp en naar papa's werk.






Het huis hangt inmiddels vol met kaarten die later allemaal in zijn plakboek komen.(zie foto oktober)



Inmiddels is Li-Ran ook ingeschreven bij de gemeente en bij de mutaliteit(ziekenfonds). Ook dat is allemaal goed gegaan.



Tot oktober!