dinsdag 2 augustus 2011

Juli 2011

Beste bloggers,



hier weer de laatste update van onze keizer Li-Ran.

Vrijdag 1 juli begon de vakantie voor Li-Ran en na de vakantie start hij in het tweede kleuterklasje bij juf Caroline. Er zitten overigens maar erg weinig jongens in de klas dus worden die paar jongens serieus in de watten gelegd door al het vrouwelijk schoon.



Die vrijdag mocht hij mee naar speeltuin Het Vrouwenhof, waar alle kinderen en juffen van mama haar school aanwezig waren. Het was namelijk juffen en menerendag.
Li-Ran heeft daar heerlijk gespeeld met een heleboel verschillende kinderen en met de juffen van de school. Overal gaat Li-Ran in en op, zelfs op de glijbaan waarvoor je eigenlijk zes jaar moet zijn. En nergens is hij bang voor.



Begin van deze maand zijn we verschillende keren oma in het ziekenhuis te Antwerpen gaan bezoeken omdat ze daar lag vanwege de operatie aan haar buik. Iedere keer was hij erg braaf en moest zich buiten dan erg uitleven.

Inmiddels is Li-Ran overdag en 's nachts zindelijk alhoewel hij nog regelmatig een ongelukje heeft 's nachts. Hij drinkt ook best veel waardoor hij dus regelmatig naar het toilet moet gaan en dit doet hij al helemaal alleen. Hij kan het ook al goed ophouden.



Donderdag 7 juli bleek Li-Ran de waterpokken oftewel de windpokken te hebben. Hij stond helemaal onder de blaasjes vooral in zijn gezicht. Hij had er ook veel jeuk aan, hoge koorts, erg hangerig en geen eetlust. Heel erg zielig was hij hoor.



Vrijdag 15 juli zijn we Jin gaan opzoeken bij zijn mama Rachel en papa Werner en ook het pleegzusje Esther was er aan het logeren. Het klikte meteen en de kindjes hebben heerlijk gespeeld.
Jin is van onze adoptiegroep vorig jaar; een jaar geleden reisden we immers bijna naar China toe. Wat is dit jaar toch voorbij gevlogen.



Iedereen vindt dan ook dat Li-Ran zich zo goed heeft aangepast, zo goed kan spreken. Het is een heel vriendelijk en open mannetje, waar iedereen enorm van kan genieten.
Maar hij heeft ook zijn nukken; kan erg koppig zijn, eigenwijs, baldadig en zijn eigen zin willen doordrijven. Waarschijnlijk gaan we nog veel met hem te stellen krijgen. Weer eens wat anders dan een dochter.



Zondag 17 juli zijn we vertrokken voor twee weken met de auto voor een vakantie in Toscane te Italie. Li-Ran heeft zich heel goed gedragen tijdens de autoreis. De camping vond hij geweldig vooral het zwembad en de vele kinderen waarmee hij kon spelen. De glijbaan in het zwembad was zijn favoriet. En iedere dag eten als de beste, alleen ijs is niet zijn favoriet, wel paprika chips en warm eten is het helemaal voor hem.



Tijdens een ritje in de bergen is hij erg wagenziek geworden, hiermee moeten we voortaan wel even rekening houden. Dit was de eerste keer en hadden we dus nog niet met hem meegemaakt.
We hebben veel van de omgeving gezien, hebben kleine stadjes bezocht en zijn naar een kleine dierentuin geweest.



Dit was het weer voor deze maand, tot eind augustus!



Groetjes Angélique