vrijdag 28 mei 2010

Mei 2010



Beste lezers,

de maand mei had weer veel aktiviteiten en leuke dingen voor Yeline.

Op 15 maart was Yeline met haar klasje naar de CLB (schoolarts) geweest en daarvan kregen we nu de uitslag. Alles was goed; ze was 105,8 cm lang en woog 17,6 kg.



Begin mei is ze drie nachten bij opa en oma gaan slapen en één nachtje bij tante Moniek en Ome Christ-Jan omdat papa en mama met de motor naar Saarland zijn geweest. We hadden elkaar toch wel erg gemist want vier dagen is best wel lang zonder elkaar.

Op woensdag 3 mei moesten we voor de halfjaarlijkse controle bij de tandarts; Yeline ging weer heel flink in de stoel liggen en dit al ruim van te voren haar mondje goed open. Alles was goed, alleen moet ze proberen niet teveel te duimen. Over een half jaar gaan we weer terug. Papa en mama waren heel trots op Yeline, ze heeft een armbandje uitgezocht.



Het weekend van 7 t/m 9 mei zijn we samen met Ome Christ-Jan en tante Moniek naar Egmond aan Zee geweest. Ondanks het koude weer hebben we er toch van genoten; Yeline genoot van alle aandacht en wij genoten weer van haar. We zijn daar met haar gaan zwemmen en waren eigenlijk verbaasd hoe goed ze al kan zwemmen, uiteraard met bandjes aan.
Zondag 9 mei was het moederdag en is mama verwend met een mooie tekening, een versje, een cadeautje in een kistje een vilten bloemenbroche, die mama trots nu op haar jas draagt en een otnbijtje op bed.
's Middags zijn we met z'n allen oma gaan verwennen en hebben daar lekker Chinees gegeten.



Woensdag 12 mei was het grootouderdag bij Yeline op school. Opa en oma mochten allerlei spelletjes met Yeline komen doen, dit was meteen de sportdag voor de kleuters.



Zaterdag 22 mei had Yeline weer een sticker verdiend bij de zwemles voor de buik-beenslag, meer dan de helft van haar stickerkaart is al vol. Eigenlijk gaat dit nog best snel en leren de kinderen heel veel in een korte tijd.



Zondag 23 mei (Eerste Pinksterdag) zijn Ron, Sophie en May-Lin op visite geweest. Het was heerlijk weer en dus hebben de meisjes lekker met water kunnen spelen en de papa's en mama's konden buiten zitten en genieten van de zon. Ter afsluiting hebben we Italiaans gegeten wat papa Johan zelf had gemaakt. Het was weer een hele gezellige dag.

Vrijdag 28 mei ging Yeline op schoolreis naar een binnenspeeltuin in Rijkevorsel, ze heeft daar enorm genoten en heerlijk gespeeld. Ze keek er immers al dagen naar uit. Op terugreis waren er veel kinderen in de bus in slaap gevallen.
Yeline gaat heel graag naar school; zelfs in het weekend vraagt ze of ze naar school mag gaan. Dit is ook wel eens anders geweest.



Deze maand is ook Annefleur komen spelen en hebben de meisjes lekker buiten kunnen fietsen. Yeline is bij Lucas gaan spelen en Lucas bij ons, ook dat was heel leuk. En Yeline is op een woensdagmiddag bij Noor gaan spelen, een meisje uit haar klas. Ze mocht daar zelfs pannenkoeken blijven eten, Yeline haar lievelingseten.



We zijn wel twee keer bij papa op zijn werk gaan kijken, ook dit vindt Yeline zeer interessant.

Op dit moment wil ze ook graag weten waar alles van is gemaakt; bananen, worst, papier etc.



Zaterdag 29 mei mochten we naar het Communiefeest van Tim en dat was heel gezellig, Yeline heeft daar de hele middag met allerlei kinderen gespeeld, dat deed ze een jaar geleden ook nog niet. Ook moesten we naar de verjaardag van tante Moniek, ze was de 28ste jarig, we hebben er taart op en Yeline mocht erin de douche zodat ze thuis meteen naar haar bedje kon, na een intensieve dag van feesten.

Papa en mama gaan voortaan één keer in de week samen sporten (RPM) en dan komt Poppe oppassen, een buurmeisje. Beiden vonden dit erg spannend, maar het gaat heel goed en voor Yeline is dit ook weer een grote stap vooruit.



Volgende maand meer over Yeline die dan alweer 5 kaarsjes mag gaan uitblazen.

Groetjes Angélique