vrijdag 13 augustus 2010

13-08-2010. Zwemmen bij -10 graden Celcius

Tja....

Ook wel een belevenis. Dat het hier warm, zeg maar heet is, is niet ongemerkt gebleven. Echt waar is dat Johan tijdens een wandeling naar een outlet vond dat zijn Asics sportschoenen raar liepen. De 40+ graden hadden een zool van zijn dure loopschoen losgeweekt van de bovenzijde, de lijm had het niet gehouden. De schoenen zijn ook in Hangzhou gebleven. Dit wetende is het erg jammer dat het hotel de hoge temperaturen buiten (40+) niet gebruikt om hun zeer kleine binnenzwembad niet te verwarmen want het water was ijs..en ijskoud.
Verder was het niet gechloord, wat bij ons dan weer de vraag opwerpt hoe het dan met de hygiene zit, maar goed, gezegd tegen Yeline dat ze haar mond dicht moest houden onder water. Voor Li-Ran was het echt te koud. Hij wilde enerzijds elke keer terug erin maar ook weer niet, na enkele minuten werd hij al witter en witter en hebben we besloten daarmaar mee te stoppen. Zelfs papa, die normaal niet flauw is, vond het water te koud. Ome CJ en tante Momo hadden de koude getrotseerd en hebben Yeline en Li-Ran vermaakt in het water.

In de kleedamer werden de dames en wij aangestaard, nu is dit een normaal tafereel hier in China. Vooral de combi met de twee Chinese kinderen en Moniek en CJ die meer dan 190 cm groot zijn. Dat maakt het hilarisch. Onze gids ving allerlei gesprekken op, op bv de boot waar de mensen over ons praatten. "Goh, moet je kijken dat lijken wel Chinese kinderen, maar ze praten een rare brabbeltaal".....
Verder spreek Li-Ran aardig Chinees en ben ik blij met het Chinese woordenboekje (Frank, bedankt !) en de spoedcursus van Allen.
Ik kon zels de maat schoenen van Yeline vandaag in het Mandarijn bestellen.

Geen nieuwe foto's, we maken ons vandaag al klaar voor de reis met de binnenlandse vlucht naar Beijing, morgen ochtend 11.00 uur (05.00 uur NL-B tijd) worden we opgehaald.

Hieronder CJ en tante momo en een mooi plaatje dat ik geschoten had in het park.

Groet........,

ons.

Oh ja.... Petra, we zijn al tweemaal in "jullie " restaurant gaan eten, zo ook vanavond, hebben daar zo wat alle klassieke gerechten op, het was heel goed/lekker en ook van prijs !!! Dat was een goede tip dus, the foodstreet......



1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd met jullie zoontje! Het ziet er een flinke kerel uit en het plaatje klopt perfect als je hem met zijn zusje ziet!!
    Ik ben eigenlijk toevallig op jullie blog geraakt om dan te lezen dat jullie in China zijn: wat een toevalstreffer!
    We wensen jullie verder nog een fijne reis en zullen nu zeker elke dag eens komen piepen om te kijken hoe het jullie vergaat tot we volgende week zelf met vakantie vertrekken.
    Het ga jullie goed, ginds achter!!

    Els, Koen, Fleur en Mila

    BeantwoordenVerwijderen