zondag 27 maart 2011

Maart 2010

Lieve, trouwe lezers,

hier weer een korte update van onze grote deugniet Li-Ran.



Het is een echte (kwa)jongen, weegt inmiddels 14 kg en is dol op auto's, kranen, treinen etc. Maakt het liefst spullen kapot en gooit overal mee. Roept ook constant dat hij Mega Toby is en maakt er dan ook gebaren bij, koddig om te zien. Hij wil altijd alles hetzelfde als zijn zusje en dat valt soms niet altijd mee voor hem wanneer we hem duidelijk maken dat dit echt niet altijd kan.

Deze maand is hij een paar keer bij tante Moniek ome Christ-Jan gaan logeren en daar doet hij het bijzonder goed. Het paard van tante Moniek vindt hij ook geweldig, die aait en borstelt hij en wil er samen met zijn zusje graag op zitten, alleen op een dekje en zonder zadel.

Ook gaat hij regelmatig bij opa spelen nu oma een tijdje in het ziekenhuis ligt. Ze doen dan samen leuke dingen en gaan 's middags bij oma op bezoek.

Vrijdag 4 maart was het carnaval op school met bijbehorende optocht. Ze wilde allebei clown zijn en Li-Ran wilde net zoals Yeline graag geschminkt zijn.




Zondag 6 maart naar de optocht in ons dorp geweest en Li-Ran vond het allemaal even prachtig, niets vond hij eng.

Tijdens de krokusvakantie heeft hij lekker thuis met zijn zusje kunnen spelen, ook papa en mama waren grotendeels thuis, dus dat was genieten.
Ook die week met zindelijkheidstraining begonnen, maar dat valt niet mee. De grote boodschap doet hij nauwelijks nog in zijn luier maar plassen regelmatig. Op school gaat dit goed, maar ook daar heeft hij regelmatig ongelukjes.

Hij gaat ook steeds meer samen met zijn zusje spelen en zij mag hem helemaal verzorgen en vertroetelen. Wel wil hij alles ook wat zijn zusje heeft en dat is weleens moeilijk voor hem.



Woensdag 9 maart zijn we naar de kindercardioloog geweest en hadden hem daar goed op voorbereid. Li-Ran deed het bijzonder goed; eerst werd er een hartfilmpje gemaakt en daarna een echo. Li-Ran liet alles gewillig over zich heen komen. Alles was goed en over een half jaar mogen we weer op controle komen.

Deze maand kwam hij ook nog met een grote bult uit school; hij was geduwd door een kindje en gevallen op de rand van de zandbak.

Zaterdag 19 maart was het vaderdag in Belgie en maakte Li-Ran voor papa een mooi kistje met paaseitjes erin en hij kon zijn versje al heel goed opzeggen.

Kortom Li-Ran gaat met grote sprongen vooruit.




Groetjes Angélique