vrijdag 27 maart 2009

Maart 2009

Trouwe lezers,

hoe is het deze maand met Yeline gegaan?



Op dinsdag 3 maart moesten wij bij de juffen op oudergesprek komen en we waren erg benieuwd hoe het met Yeline gaat op school. Eigenlijk heel goed; ze is heel lief, komt dan ook vaak met een sticker op haar hand naar huis. Ze is nog wel stil, maar doet goed aan alle activiteiten mee, immers zingt ze de hele dag liedjes die ze op school heeft geleerd. En wanneer er geknutseld mag worden, zit Yeline als eerste aan tafel. Ze kan ook heel lang bezig zijn aan een activiteit. Ze speelde nog niet veel samen, immers is ze thuis alleen en aan opruimen deed ze niet mee. Dit is iets wat we de laatste tijd heel goed merken, ze laat alles vallen wanneer ze met iets bezig is en gaat dan verder met het volgende, het is dan heel moeilijk om haar te stimuleren om op te gaan ruimen, dat doet mama wel zegt ze dan, no way!
Johan en ikzelf waren natuurlijk supertrots na dit gesprek en hebben haar helemaal de hemel ingeprezen.
Wel hebben we het nog even over de structuur en de veranderingen gehad waar Yeline heel gevoelig voor is. Daar zouden ze wat meer aandacht aan besteden en warempel gaat ze nu weer iedere morgen fluitend, zingend en dansend naar school.

Op woensdag 4 maart mocht Yeline voor het eerst naar een kinderfeestje van Lukas uit haar klasje. Eerst moest ik nog wel moeite doen om ze wakker te houden en daarna kon ze dan eindelijk naar het feestje. Dat is supergoed gegaan; ze heeft wel 45 minuten met haar jas aangezeten maar daarna toch uitgedaan, had daar lekker geknutseld en toen ik haar na twee uur kwam halen, had ze geen tijd om mee naar huis te gaan.

Toch had ze deze maand ook een keertje straf gekregen omdat ze een kindje had gebeten die haar naam ergens uit had geveegd zei ze. Maar van de juf heb ik niets gehoord dus vraag me af of het echt wel zo is.
En ze kwam een keer thuis met een krijtje uit school wat ze de volgende dag toch echt moest gaan terugleggen en dat heeft ze ook keurig gedaan.



Yeline is dol op hutspot en wanneer ik die maak, wil ze dolgraag meehelpen, iedere keer vraagt ze dan aan mij wanneer we weer aardappelen gaan stempelen.
Wanneer opa en oma komen oppassen gaan ze vaak naar de bakker en wanneer ze bij oma thuis zijn gaan ze vaak naar de slager. Laatst speelde Yeline de slager eens na; deed een plastic zakje om haar hand en vroeg aan mij of ik iets bij de vleesbakker wilde komen kopen. Haar woordenschat is al enorm, daar verbaas ik mezelf vaak wel over.

Donderdag 19 maart was het vaderdag; op school had ze een mooi schilderij gemaakt met haar handafdruk erop, ze heeft keurig haar versje op gezegd en de juffen hadden voor alle papa's een cd gemaakt met daarop van iedere papa zijn lievelingsmuziek. Johan had gekozen voor China Girl van David Bowie en nu denkt Yeline steeds dat Johan dit zingt op de cd.

Annefleur is nog een paar keer komen spelen deze maand en dat is altijd supergezellig met die twee, het zijn ook twee handen op één buik. en we zijn nog een middagje gaan spelen bij May-Lin; ook tussen hen klikt het bijzonder goed.
Bij oma gaat ze regelmatig in de speeltuin spelen en daar maakt ze de laatste tijd veel contact met andere kinderen.



De foto's die jullie hier zien, zijn gemaakt in Yeline haar klas toen een papa van een jongetje uit haar klas kwam goochelen. Dit heeft hij al verschillende keren gedaan en Yeline vindt het geweldig zoals je ziet.

En het begint erop te lijken dat Yeline haar middagdut voortaan gaat overslaan, dan zegt ze weleens dat ze voor een tweede keer naar school wilt, maar als het dan zover is, zegt ze snel dat dit een grapje is.

Angélique