maandag 31 augustus 2009

Augustus 2009


Beste lezers,
hier weer wat nieuws uit de drukke vakantiemaand augustus; die werkelijk omgevlogen is.

Zaterdag 1 augustus is Yeline wederom als vriendinnetje met Annefleur meegeweest naar de turnles. Ikzelf ben niet meegegaan omdat Yeline dan waarschijnlijk niets zou willen doen en is Katja met de meisjes alleen geweest. De eerste 5 minuten ging het goed maar daarna barstte Yeline in een huilbui uit en heeft toen bij Katja op haar schoot gezeten. De laatste 15 minuten wilde ze dan weer actief meedoen. 's Middags is Annefleur blijven spelen.

Zondag 2 augustus kwam de familie Naudts op bezoek; Filip, Katrien, Alphonse en Yang. Ook waren Jan, Katja en Annefleur van de partij. We hebben lekker gewandeld en daarna een heerlijke bbq gedaan.


Inmiddels is het Yeline toch gelukt om zonder zijwieltjes te fietsen; ze kan zelf wegrijden, bochten nemen en op tijd remmen. Ze is supertrots en wij natuurlijk ook.

Yeline is een dag bij ome Christ-Jan en tante Moniek geweest en toen zijn ze gaan picknicken in het bos, Yeline vond dit geweldig.

Maandag 17 augustus zijn we met Yeline naar Toverland in Sevenum geweest en dit was erg leuk.

Woensdagmiddag 19 augustus hadden we met Sophie en May-Lin afgesproken; die dag was het zeer warm daarom zijn we in Bosrust gaan midgetgolfen lekker in de schaduw. Dit vonden ze helemaal geweldig en erg leuk om te doen. Het was een gezellige middag.

Van zondag 23 augustus tot zondag 30 augustus zijn we op vakantie geweest naar Turkije (Kemer). Het was daar zeer warm en Yeline was het zwembad niet meer uit te krijgen. Met haar bandjes om sprong ze gewoon in het diepe en ging regelmatig expres onder water. Ook kon ze de zwemtechnieken die ze bij tante Mieke heeft geleerd oefenen en uitvoeren en ik moet zeggen dat het zwemmen al best wel aardig gaat.
Binnenkort gaat ze starten met echte zwemlessen.
Yeline heeft die week alle aandacht gehad en ze genoot er met volle teugen van; ze wilde niet naar de kinderclub en het liefst speelde ze de hele dag met ons. Ze leefde die week vooral op pasta's en water en brood. Het strand vond ze nu ook niet geweldig met al die kiezels erop. Dus dan iedere dag maar naar het zwembad toe; door de warmte was het immers geen weer om iets te gaan ondernemen.

Inmiddels weegt Yeline 17 kg en is ruim 1 meter lang.
Haar stopwoordje tegenwoordig is; vind je ook niet mama/papa?
En ze geeft een uitleg met een waarom en dan meteen het antwoord op de waaromvraag. Grappig om te horen.

Dinsdag 1 september gaat Yeline weer naar school doordat we met vakantie waren, weten we nog niet bij welke juf en bij welke kinderen ze in de klas komt, dus dat is nog even spannend. Het naar school gaan zal naar 9 weken toch best wel even wennen zijn.

Tot de volgende maand,

groetjes Angélique