donderdag 26 november 2009

November 2009


Beste lezers,

Op woensdag 11 november mocht Yeline samen met papa mee naar mama haar school voor een lampionnenoptocht door de wijk vanwege Sint Maarten.Ze vond het helemaal geweldig en voelde zich thuis bij alle kinderen en de nieuwe collega's op school. Zou ze dan eindelijk toch wat vrijer aan het worden zijn?

Zaterdag 14 november zijn we samen met oma naar de aankomst van Sinterklaas in Roosendaal geweest. In eerste instantie was Yeline nog wat afwachtend maar na een tijdje stond ze dapper met haar handje open om pepernoten van de zwarte pieten te krijgen. Later is ome Christ-Jan nog een keer met haar aan de kant gaan staan.
Je kunt merken nu ze vier jaar is de Sinterklaas intenser beleefd dan voorgaande jaren. Ze heeft dan ook al regelmatig haar schoentje thuis gezet.

Zondag 15 november zijn we samen met papa naar de schouwburg geweest voor een musical van Pipo de Clown; voor papa en mama jeugdsentiment en Yeline vond het geweldig. Aansluitend mocht ze poffertjes gaan eten.

Woensdag 18 november zei Yeline spontaan dat ze het heel leuk vond op school en vertelde ik haar dat mama het ook zo leuk vindt op school. Ik heb de juf hier ook een compliment voor gegeven. Yeline zit eigenlijk al heel lang op school en nu pas zegt ze dit.

Zaterdag 21 november zijn we samen met oma naar de film geweest: Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot. Naar de bioscoop gaan, was al een hele ervaring. Soms dacht ze dat het eng was, maar dat viel wel mee.
Die ochtend is Annefleur bij ons komen spelen en is ze meegeweest naar de zwemles van Yeline. Op de zwemles gaat het overigens ook al veel beter alhoewel Japie Apie nog steeds mee moet gaan kijken. Yeline en Annefleur hebben weer heel leuk samen gespeeld.

Zondag 22 november was de reunie van de China meiden in de binnenspeeltuin Jobland in St. Job. Deze reunie hadden Katja en ik georganiseerd en is door iedereen heel goed bevallen. De meisjes hebben zich prima met elkaar vermaakt;je ziet dat ze steeds meer met elkaar gaan spelen en nauwelijks nog hun papa en/of mama nodig hebben. Alle meisjes waren weer gegroeid en eigenlijk gaan ze aardig gelijk op en wat zijn ze toch mooi die Chinese parels, allemaal, stuk voor stuk.

Dinsdag 24 november mocht Yeline op school overblijven omdat ze 's middags naar de grote sporthal gingen om te rollebollen. 's Morgens klaagde ze wel wat over haar buik, maag en hoofd, maar we dachten dat valt wel mee of zou ze niet zo graag willen gaan. Tussen de middag is ze ziek terug naar school gebracht en heeft Johan ze moeten gaan halen. Dan voel je je toch wel een beetje schuldig.

Zaterdag 28 november was papa jarig een voor hem had ze een mooie tekening gemaakt; ze doet op dit moment bijna niets anders dan knutselen en tekenen.
Na de zwemles waar ze ook iets in haar schoentje vond, is ze naar tante Moniek en ome Christ-Jan gegaan voor een sinterklaasbezoek bij Christ-Jan op het werk. Dit doet ze al ieder jaar en vindt dit heel leuk. Ze heeft daar een dokterssetje gekregen en kan nu dokter Jan echt gaan helpen. Ook heeft ze helemaal alleen voor Sinterklaas het liedje 'Sinterklaas Kapoentje' gezongen en kreeg vsn iedereen toen een groot applaus.

En zondag 29 november mocht ze nog een keertje bij papa op zijn werk de sint bezoeken, hoe zo verwend? Daar kreeg ze een view master en was er heel erg blij mee.


Volgende week komt de sint nog op school en vieren we het ook nog thuis.
Maar daar de volgende maand meer over.

Angélique