donderdag 27 november 2008

November 2008

Beste bloggers,

hier weer even een korte update over onze Chinese prinses Yeline



Op woensdagmiddag 5 november kwam May-Lin samen met haar mama Sophie gezellig een middag bij ons spelen en die twee meiden hebben het supergezellig gehad.

De week erop werd Yeline behoorlijk ziek; ze hoestte als een zeehondje, kreeg hoge koorts, vele hoestbuien waarvan ze weer ging spugen en totaal geen eetlust meer. Na een weekje binnen en thuis te zijn gebleven knapte ze weer op.



Gelukkig was Yeline net op tijd beter om Sinterklaas in Roosendaal binnen te gaan halen samen met mama, oma, ome Christ-Jan en tante Moniek. Yeline zwaaide enthousiast naar alle pieten en ze kregen ook allemaal een handje van Yeline. Zelfs Sinterklaas en zijn paard kregen van Yeline een hand en een kus.
Je kunt merken dat ze nu veel bewuster al met Sinterklaas bezig is alleen vraagt ze nooit of ze haar schoen mag zetten maar wanneer ik haar eraan herinner dan moet er een appel voor het paard bij en een bak water voor De Sint.



Zondag 16 november kwamen Noa-Li, haar papa en mama bij ons weer eens op bezoek, ook waren daar Jan, Katja en Annefleur bij aanwezig. De meisjes hebben leuk gespeeld, Katja had heerlijk gekookt en wij hebben met z'n allen lekker lang kunnen tafelen; een heerlijke zondag is dat geweest.



Het Sinterklaasbezoek bij papa op zijn werk ging helaas niet door, maar Sinterklaas heeft voor Yeline thuis een kassa gebracht en ze vindt het helemaal geweldig. En voor de rest heeft ze steeds al wat lekkers in haar schoen gekregen en en Dora stickerboek.


Zondag 23 november lag er voor de eerste keer weer eens sneeuw; Yeline was meteen vol enthousiasme toen ze wakker werd en dit zag. Meteen moest er kleding aangetrokken worden en rap naar buiten met papa natuurlijk om een mooie sneeuwpop te maken.
Later die week heeft ze ook nog met opa lekker kunnen sleeen in onze tuin.



Papa is deze maand ook weer een jaartje ouder geworden; Yeline maakte voor hem een mooie tekening en belde papa op het werk op en zong toen heel hard lang zal ze leven. Ze was namelijk die dag bij opa en oma aan het logeren. Ook maakte ze voor hem nog een heel mooi schilderij toen ze bij tante Moniek en ome Christ-Jan aan het logeren was.

Op zaterdag 29 november mocht ze met ome Christ-Jan naar het werk om daar Sinterklaas te gaan bezoeken en natuurlijk ging tante Moniek ook mee. Ze is zelfs een nachtje blijven slapen zodat ze de volgende dag met zijn drietjes terug konden komen om papa zijn verjaardag met z'n allen te gaan vieren. Van Sinterklaas kreeg ze een stofzuiger en nu kan ze tante Moniek thuis helpen met stofzuigen.
Op papa zijn verjaardag werd niet alleen papa verwend, maar ook Yeline van Sjanet en Jaap kreeg ze een Sinterklaas puzzel, zwarte pietjes voor op de schoorsteenhoed en een leuke koeienknuffel die Eline heet. En tante Tonnie had voor Yeline musty met snoep erin meegebracht.

Yeline is op dit moment heel erg lief en erg aanhankelijk, maar af en toe probeert ze steeds haar grenzen af te tasten en te verleggen. Wel is ze heel behulpzaam en zorgzaam, ze is nooit te beroerd om iets voor ons te doen en wil het liefst altijd maar helpen. Knutselen is op dit moment wel haar favoriete bezigheid.
Volgende maand is ze alweer drie en half jaar oud, ja, kleine meisjes worden groot!