woensdag 31 oktober 2007

Toch wel een beetje spannend !

Lieve webloglezers,

de vijftiende november gaat stilaan naderen en dan is het toch wel voor ons de grote dag; zullen we er doorheen komen of hebben we wederom een lange weg te gaan. Want opgeven doen we zomaar niet natuurlijk, we geven onze wens voor een tweede kind niet zomaar op en geven ons niet zomaar gewonnen. Vele mensen die ons dan ook beter al kennen, verwachten denk ik ook niet anders van ons.
Afgelopen maand hebben we nog contact gehad met de advocaat en hebben de stukken ook thuis gestuurd gekregen, die ze de vijftiende gaan gebruiken. Uiteraard gaat de advocaat ook met ons mee en dat vinden we toch wel heel fijn.
Maar uit de stukken is gebleken, die overigens voor mij redelijk ingewikkeld zijn dat het voor ons de vijftiende kan vriezen of dooien. Dus zullen we enigzins met wat buikpijn naar de Jeugdrechtbank in Antwerpen gaan.
Zodra we nieuws hebben, houd ik jullie daarvan op de hoogte.

Groetjes van een zenuwachtige mama.

dinsdag 30 oktober 2007

Angelique wordt Belg cq Vlaming !!

Hoi iedereen,


Tijdens onze adoptiereis in China hebben we best wat moeilijkheden gehad omdat wij Nederlanders waren en de rest van het gezelschap Belg. Hierdoor moesten wij extra bezoeken afleggen bij de Nederlandse en Belgische ambassade en iedereen had hier last van.

Normaal gesproken worden de kindjes die mee naar Belgie gaan meteen Belg bij aankomst en wij moesten een heleboel extra regelen om Yeline de Nederlandse nationaliteit te kunnen geven. Daar gaat nog wel een half jaar overheen.

Aangezien we dit niet nog een keer willen meemaken, heb ik besloten om Belg te worden zodat ons tweede kindje ook meteen de Belgisch nationaliteit krijgt. Scheelt een hoop tijd en stress tijdens onze tweede adoptiereis.

Om te weten te komen hoe dit dan moet, ben ik naar de gemeente Essen gegaan en heb daar naturalisatiepapieren voor mee naar huis gekregen. Tevens in de gemeente Roosendaal een geboorteakte gehaald. Nu restte mij nog alle papieren in te vullen en referenties te vragen aan mensen die de Belgische nationaliteit hebben. Dit was geen probleem en aan verschillende vrienden, kenissen en buren ben ik dit netjes gaan vragen of ze voor mij een referentie wilden zijn.

Donderdag 12 oktober heb ik alle papieren voor de naturalisatie bij de gemeente Essen binnengebracht.

Vrijdag 13 oktober bericht ontvangen van de Jeugdrechtbank dat we op 30 oktober moeten verschijnen om daar dan te vertellen waarom we willen gaan adopteren.
Nu moeten we het meteen maar gaan vertellen aan de opa en oma van Yeline en aan Ome Christ-Jan en tante Moniek. We hebben immers binnenkort wel oppas nodig voor Yeline.

Zaterdag 14 oktober het goede nieuws verteld aan het diner tijdens een korte vakantie in Limburg. Vooral Christ-Jan en Moniek reageerde erg enthousiast en zagen zich meteen weer als een peter en meter voor het tweede kindje.

Donderdag 19 oktober een brief uit Brussel ontvangen dat de naturalisatieprocedure van mij is gestart en dat de gehele procedure wel zo'n 18 maanden kan gaan duren.

Maandag 30 oktober verschijnen voor de Jeugdrechtbank in Antwerpen. Er werden nauwelijks vragen aan ons gesteld omdat ze zagen dat we inmiddels al een kindje hadden.
Zij zouden binnen 14 dagen Kind en Gezin de opdracht geven om een maatschappelijk onderzoek te laten starten. Volgens hen moesten we er wel rekening mee houden dat we langer moeten gaan wachten omdat er enorme wachttijden zijn bij de maatschappelijke diensten.
Ook de wachttijden in China zijn opgelopen tot 24 maanden dus begint nu voor ons het heeeeele lange wachten. Gelukkig kunnen we erg genieten van ons popje Yeline.

Het goede nieuws is dat Jan en Katja inmiddels ook zijn gestart met een tweede procedure en we spreken daarom af dat we weer gaan wachten op elkaar zodat we weer samen naar China kunnen afreizen. Dat geeft ons allen een heel fijn en prettig gevoel.


Angelique