zaterdag 30 oktober 2010

Oktober 2010



Beste lezers,

hier weer een update van onze kleine keizer Li-Ran.



Ik heb het misschien al wel vaker verteld, maar het lijkt net of hij al jaren bij ons is, zo snel zijn we gewend aan elkaar.
Li-Ran kan ontzettend lief en leuk spelen met zijn zus Yeline alhoewel dit ook weleens wat minder is, maar waar is dat niet zo?
Hij is dol op zijn oma en opa en op ome Christ-Jan en tante Moniek.
Zijn taal gaat iedere dag vooruit en zijn toetje wordt steeds maar boller, dus qua eten zit het nog steeds goed; hij eet werkelijk alles, warm eten en vooral vlees is zijn favoriet.



Li-Ran en mama zijn deze maand gestart met peuterzwemmen en doen dat iedere donderdagochtend. Hij vindt dit super en zingt alle liedjes mee en doet goed mee met alle oefeningen. Alleen water in zijn ogen vindt hij wat minder, maar dit gaat steeds beter.

Johan is begin deze maand weer gaan werken en dat vond Li-Ran helemaal niet leuk. Wel kan hij goed vertellen waar papa werkt en ook daar zijn we al een keer naar toe gegaan.
Voor mama was het vanaf nu aanpezen, alles op uur en tijd met één kind op school en eentje thuis, maar heel leuk en echt om van te genieten.



Zondag 10 oktober had grote zus Yeline haar reunie met de andere China zusjes in pretpark De Valkenier in Maastricht. Li-Ran mocht ook mee en kreeg van iedereen alle aandacht, alle zusjes wilde graag voor hem zorgen. Het pretpark vond hij ook heel leuk.



Wanneer we een uitstap gaan maken, slaat hij gerust zijn middagdut over en dit geeft totaal geen problemen. Ook gaat hij 's middags vaak wat rusten maar slaapt dan niet en zingt dan allerlei liedjes die ik 's avonds of tijdens het wandelen/fietsen met hem zing.



Maandag 11 oktober zijn we naar mama haar school Het Talent geweest. We zijn daar alle kinderen gaan trakteren zodat iedereen hem eens goed kon bekijken. Li-Ran vond het geweldig in iedere klas opnieuw, gaf kinderen een handje wanneer ze hem erom vroegen en hij liep vrolijk en opgewekt door de gangen.



Zondag 17 oktober mocht Li-Ran samen met zijn zus een middag bij tante Moniek komen spelen. Ze zijn naar de kinderboerderij geweest, waar Li-Ran een geit eens stevig bij de horens nam en het zwijntje toch een beetje eng vond. De leuke middag werd afgesloten met een ijsje eten, wat een feest!

Maandag 18 oktober is Li-Ran voor het eerst samen met zijn zus naar de kapper geweest. Hij heeft zich daar voorbeeldig gedragen en kon heel lang stilzitten. Dus mama was supertrots en de kapster verbaasd.

Dinsdag 26 oktober mocht Li-Ran voor het eerst bij opa en oma gaan logeren omdat mama naar het ziekenhuis moest. Ook Yeline ging mee. De volgende dag zijn ze naar een binnenspeeltuin geweest en opa en oma moesten heel erg hun best doen om steeds te kijken waar Li-Ran was gebleven. Je knippert met je ogen en hij is weg en vooral naar dingen die bestemd zijn voor grote kinderen.

Donderdag 26 oktober is hij samen met oma en opa een uurtje gaan oefenen in de eerste kleuterklas. Mama kon niet mee want die kon nauwelijks lopen.
Toen hij daar binnenkwam, is hij meteen gaan spelen, heeft met alles gespeeld en heeft overal aangezeten wat er in de klas te vinden was; poppenkamer, zandbak, wereldspelmateriaal etc. Hij vond het helemaal geweldig, na de herfstvakantie gaat Li-Ran een paar ochtenden naar school.



Ook hebben we deze maand nog wat bezoek gekregen; van tante Riet en ome Jack kreeg Li-Ran een puzzel van dieren.
Van oud-collega's van mama (Marly, Evelien, Trudy en Sylvia)kreeg hij een garage vol met allerlei geluiden.
Van Ilse en Samira, collega's van mama kreeg je een looptreintje. Kortom Li-Ran wordt constant erg verwend.



Inmiddels zijn de driftbuien enorm afgenomen en ook zijn nachtmerries zijn al een stuk minder; de hele nacht slaapt hij door.

Zaterdag 30 oktober was Li-Ran voor het eerst ziek, hij had rode wangen van de koorts en erg hangerig. Wilde graag op de bank hangen voor de televisie, iets wat hij normaal niet graag doet. Maar met een koortverlagend drankje knapte hij in de loop van de dag weer op.

Tot de volgende maand.

Groetjes Angélique