vrijdag 25 februari 2011

Februari 2011



Beste lezers,

een korte update over onze kleine keizer Li-Ran,



Woensdag 2 februari zijn we even bij oma op bezoek geweest omdat ze jarig was.
Inmiddels heeft ze ook al een aantal keer in het ziekenhuis gelegen, Li-Ran vond dit in eerste instantie een beetje eng; wilde zijn jas niet uitdoen maar ontdooide toen al snel en gaf oma een dikke knuffel.
De afgelopen maand heeft hij opa en oma wat vaker moeten missen omdat zij niet konden komen oppassen vanwege die ziekte van oma. Soms moest hij daarom lange dagen naar school en dat gaat hem echt opbreken; hij is erg moe, prikkelbaarder en gevoeliger. Helaas brengen dat de omstandigehden met zich mee. Hij is dan ook altijd erg blij wanneer papa en mama er weer zijn.



Zondag 6 februari zijn we bij Jan, Katja en Annefleur op visite geweest, waar ook Bart, Cathy en Lien aanwezig waren. Li-Ran kreeg een garage en ging er meteen mee spelen. Met alle drie de meisjes heeft hij heel goed gespeeld. Hij past zich snel aan en doet meteen mee.





Zaterdag 12 februari mochten Li-Ran en Yeline samen bij tante Moniek en ome Christ-Jan komen logeren en dat is altijd dolle pret. Ook gaan ze dan altijd gezellig bij Nellie frites eten, ook dit valt altijd in goede aarde.



Zondag 13 februari kwamen Alison, Remy en Qiao-Dé bij ons op visite. Li-Ran vond dit erg leuk en de jongens hebben lief met elkaar gespeeld. Het was leuk om elkaar weer eens terug te zien en wat veranderen de kinderen toch snel!



Maandag 14 februari waren Li-Ran en Yeline vrij van school en ze zijn samen met papa naar een binnenspeeltuin geweest.





Poppe is ook al een keertje komen oppassen en heeft Li-Ran toen uitgekleed en op bed gelegd, ook dit vindt hij allemaal prima.
Ook Nellie heeft een middag op Li-Ran gepast en toen zijn ze samen naar Voilá, het paard van tante Moniek geweest.
Diana en Sylvia zijn deze maand nog op bezoek geweest en daar kreeg Li-Ran de dvd van Bob de Bouwer van, die vindt Li-Ran helemaal het einde.



Zaterdag 19 februari was Ome Christ-Jan jarig en ook dit feestje hebben we heel kort bij oma thuis gevierd. Li-Ran had een mooie tekening voor Ome Christ-Jan gemaakt.
Wederom een nachtje bij hen geslapen en dat blijft altijd een groot feest.



Zondag 20 februari kwamen Yvonne, Jeroen, Isa en Noa op visite, die we nog kennen van een vakantie uit Egypte drie jaar geleden. Li-Ran houdt van gezelligheid, dus dit kwam ook helemaal goed.

Woensdag 23 februari kwam er een vriendje Sam bij Yeline spelen, Li-Ran heeft er uiteindelijk meer mee gespeeld dan Yeline.
En opa was jarig maar dit hebben we nog niet kunnen vieren omdat oma opnieuw werd opgenomen in het ziekenhuis. Maar dat komt nog wel goed.
Wel hebben we die middag weer een nieuwe prik bij dokter Jan moeten halen en dat vond Li-Ran helemaal niiet leuk;hij verzette zich heftig en zette het op een krijsen. Gelukkig is hij er niet ziek van geweest.



's Avonds moest ik voor het eerst op oudergesprek voor Li-Ran. De juffen waren zeer tevreden; hij had een hoge aaibaarheidsfactor, was nog een echte peuter, kon moeilijk delen en kon lekker eten. Hij was voor alles in om ergens aan deel te nemen. Speelt buiten vaak met grotere kinderen maar valt dan regelmatig omdat hij niet goed voor zich kijkt. De laatste tijd merkten ze wel dat hij sneller moe begon te worden maar dat bracht de situatie met zich mee. Zijn taalontwikkeling gaat met sprongen vooruit, hij wil alles nazeggen en is erg leergierig.
Wel moeten we thuis en gaan ze op school starten met zindelijkheidstraining; hij is hier wel voor te motiveren denken we anders gaat het nooit iets worden. Li-Ran vertikt het om te zeggen wanneer hij in het zijn broek heeft gedaan.

Vrijdag 25 februari kwam opa onverwachts oppassen en dat vonden de kinderen geweldig, samen zijn ze dan ook naar het ziekenhuis geweest.
En dan is maand weer voorbij, volgende maand starten we met een weekje vakantie kunnen we even bijtanken met z'n allen.

Groetjes Angélique