maandag 9 augustus 2010

Gotcha day. 09-08-2010

Het is zover, we zijn een beetje nerveus....wat treffen we aan ?

Vanmorgen moesten we om 9 uur klaar staan om naar het bureau van de Civil Affairs te gaan. Tijdens het ontbijt van de spanning niet zoveel kunnen eten en ik was dan ook erg zenuwachtig.
Allen, onze begeleider stond al klaar samen met zijn chauffeur en hun luxe bus met airco, dat kwam goed uit want het is hier iedere dag rond de 35 graden. Na 5 minuten waren we er al en liepen meteen door naar de kamer voor het moment. Li-Ran lag op tafel heerlijk te slapen en de director en de office director zaten erbij. We waren meteen ontroerd en Allen maakte Li-Ran wakker en ik pakte hem meteen op, hij vond het allemaal prima. We hebben hem zijn knuffel gegeven en vond deze leuk, daana kwam Yeline aanzetten met een telefoon en blokken en Li-Ran ging er meteen mee spelen. We hadden ook alle tijd om met hem te spelen terwijl Johan alle formaliteiten in orde maakte. Tante Moniek heeft alles op foto gezet en ome Christ-Jan alles op video, zo'n kans en moment krijg je dan ook nooit meer. Li-Ran is een heel actief mannetje, heeft daar water gedronken en begon meteen te spelen met de bekers, hij houdt van koekjes en is al dol op zijn grote zus; alles wat Yeline doet, kopieert hij. Rond 11 uur zijn we eerst geld gaan wisselen en toen terug naar hotel gegaan en hebben daar een gezinsfoto laten maken. Li-Ran is een heel actief ventje maar langzaam aan ging zijn lichtje toch uit. Hij was met zijn begeleiders om 1 uur vannacht met de nachttrein vertrokken. Eenmaal op de hotelkamer vond hij het toch wat vreemd en begon wat te huilen, ik mocht niet meer bij hem weg en hij hield mijn hand stevig vast. Na een tijdje mocht ik toch weg en had hij wat afleiding van Yeline. Toen heeft hij een hele tijd met de petten en sleutelhanger zitten spelen; Yeline was vertrokken naar ome Christ-Jan en tante Moniek. Toen is Johan even bij hem gaan liggen en weldra viel hij in een diepe slaap.
Li-Ran ziet er heel goed uit, ruikt lekker en had mooie kleertjes aan. Zijn eczeem valt alles mee en zijn litteken op zijn borst is heel mooi genezen. Hij praat leker veel chinese woordjes maar kan ook al papa ,mama en hallo zeggen. Op de hotelkamer zei hij al een paar woodjes na; auto en pet.Het is een fantastich mooi en grappig mannetje, ons gezinnetje is compleet en we beseffen dat we een hele rijkdom in ons bezit hebben; een mooie dochter en zoon, meer kan een mens toch niet wensen?

1 opmerking:

  1. Mooi !

    Wat een heerlijk gotcha-day verhaal ! Heel erg leuk om te lezen hoe goed en rustig alles is verlopen. Jullie vormen inderdaad een mooi gezin nu, dikke proficiat :-).
    Greet
    mama van Toon, Tuur, Miel en Li Zhen (sn-China)

    BeantwoordenVerwijderen