donderdag 14 juni 2007

Pukkie 2, slecht nieuws !!

Beste allemaal,

Vandaag donderdag 14 juni de brief ontvangen van de Jeugdrechtbank naar aanleiding van het vonnis van 7 juni j.l. en daarin stond dat we geen beginseltoestemming krijgen omdat we beide de Nederlandse nationaliteit hebben en de Rechtbank zich niet competent acht. Daar komen ze nu pas mee, na al die acht maanden dat we nu al bezig met de Jeugdrechtbank.

Ze hebben het hier nooit eerder over gehad en de vorige keer bij Yeline heeft de rechtbank wel een positieve uitspraak gedaan. Onze droom valt toch wel een beetje in duigen; we zijn eigenlijk boos, verdrietig en teleurgesteld. En ik was nog wel bezig om Belg te worden, maar dat gaat ook niet in een paar maanden tijd, dus de wil is er wel, maar de rechtbank beslist anders. De Nederlandse rechtbank moet ons maar een beginseltoestemming geven en die doen dat niet want wij wonen in Belgie en hebben niks meer van doen in Nederland. Op 15 november om 10.30 u. kunnen we erover debatteren, dat is vijf maanden later en ligt alles de hele tijd weer maar eens stil. En dan moet je ook nog rusig blijven terwijl je kookt van binnen en het ook nog een soort van discriminatie is.
Dus laten we het zeker hierbij niet zitten en schakelen we deskundige hulp in om het een en ander eens haarfijn te laten uitzoeken.

Verder:
Johan is zelf ook aan de slag gegaan en in de wetboeken gedoken; hij kwam er al snel achter dat de desbetreffende rechter maar een bepaald stuk van een wet heeft gelezen en op ons heeft toegepast. Het tweede stukje in deze wet heeft nu juist wel betrekking op ons en dat heeft die rechter niet gezien of gelezen.
Ook heeft Johan er verschillende mails uitgedaan naar personen en instanties. We hebben daar veel reacties op gekregen, zo zouden er mensen zijn die voor ons een kopie van een beginseltoestemming kunnen regelen van een koppel met Nederlandse nationaliteit en die ook onlangs pas de beginseltoestemming heeft gekregen.
Vrij snel ook een telefoontje gekregen van onze adoptiedienst Horizon van de coordinator Ruth van Britsom. Zij had al contact gezocht met Kind en Gezin en onze situatie voorgelegd; ze was zowaar van haar stoel gevallen, zei ze.
We moesten alle spullen opsturen naar Ann Desmet van Kind en Gezin. Binnen een week belde zij ons al terug. Kind en Gezin hadden contact gezocht via hun advocaat met de Jeugdrechtbank in Antwerpen. Aangezien deze nu met verlof zijn, had er toch een officier van justitie (PDK) hen te woord gestaan.
Nu blijkt dat de desbetreffende rechter zijn werk toch niet helemaal goed heeft gedaan. We hadden immers een positief advies mondeling al van de rechtbank gekregen, dus hebben we volgens haar recht op een geschiktheidsvonnis!!! Helaas zullen we toch nog een keer terug naar de rechtbank moeten en dat kan niet eerder dan die donderdag 15 november, helaas.
Onze advocaat moet ook nog het een en nader uitzoeken en contact zoeken met Kind en Gezin.
Wat betreft mijn naturalisatie; dit gaat nog wel even duren, de gemeente Essen heeft voor mij navraag gedaan en de planning is dat dit volgend jaar maart/april pas besproken en geregeld kan worden.

Graag willen Johan en ik iedereen bedanken die de afgelopen weken met ons hebben meegeleefd. Bedankt voor alle lieve reacties die we van jullie op welke manier dan ook hebben mogen ontvangen. Dit heeft ons heel goed gedaan en we hadden dan ook meteen het gevoel dat we er niet alleen voor stonden.

DANK JULLIE WEL!!!

Groetjes van A, J en Y.