zondag 1 juni 2008

Mei 2008


Beste, lieve mensen,

hieronder weer een kort berichtje over ons dochtertje Yeline

De eerste week in mei was het thema op school verkeer. Op die vrijdag kregen alle kleuters een poppentheatervoorstelling van een mol die onder een circus woonde. Daarna konden ze geschminkt worden als clown en kregen ze nog een ijsje. Zie hiernaast het resultaat.

Op Hemelvaartsdag mocht Yeline een dagje mee met ome Christ-Jan en tante Moniek naar Beekse Bergen. Ondanks dat het weer niet zo goed was, hebben zij alle drie erg genoten. Yeline is dol op welk dier dan ook. En papa en mama hadden een heerlijk rustig dagje. Papa aan zijn studie en mama even winkelen.


Opa en oma waren begin deze maand weer terug uit Kreta en konden niet wachten om Yeline te zien. Ze brachten mooie roze crocs mee met een grote oranje bloem erin. Yeline loopt hier erg graag en vaak op.

Op moederdag ben ik goed verwend door Yeline en papa. Als eerste kreeg ik ontbijt op bed en zong Yeline een liedje wat ze op school geleerd had. Ook kreeg ik van haar een mooi versierd doosje met een muntje voor een boodschappenkarretje erin en een bloem van brooddeeg, die ze zelf geverfd had. En ze was samen met papa parfum en badprodukten gaan kopen. Yeline vond het ontbijt op bed zelf het leukst.


Het was eigenlijk dubbel feest want diezelfde middag zijn we samen met Katja, Jan en Annefleur met de trein naar de K3 show geweest in Antwerpen. Het was die dag erg warm en dus ook in de zaal, maar dat mocht de pret niet drukken en we hebben met z'n allen heel erg genoten. Het was een hele leuke dag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Op tweede Pinksterdag hebben we thuis moederdag gevierd met oma, opa, ome Christ-Jan en tante Moniek met een gezellige bbq in de tuin.


Woensdag 14 mei had Yeline sportdag op school en de juf had gevraagd of ik hierbij wilde komen helpen. Ik had Yeline de dag ervoor verteld dat ik op school zou komen helpen en dat ik er niet alleen voor haar dan ben, maar ook voor de andere kinderen. Dit heeft ze perfect opgepakt. Ze trok haar eigen plan en kwam af en toe maar even naar me toe zodat ik alle kinderen wat kon helpen. Ik vond dat toch erg knap van haar want ik had gedacht dat ze de hele tijd aan mij zou hangen. Dat is een grote inschattingsfout geweest.

Yeline komt de laatste tijd helemaal los; wij denken dat dit komt door het naar school gaan. Inmiddels gaat ze al vier ochtenden per week naar school en je merkt ook dat ze er steeds meer plezier in krijgt.
Ze kan al regelmatig de oren van je kop kletsen, maar heeft nog moeite met bijvoorbeeld de letter 'k' en zegt tomtommer i.p.v. komkommer en ik ben kwaar op de wc i.p.v. klaar op de wc.
Ook zag ik laatst dat ze erg moe was en zei tegen Johan dat ze helemaal op was. Verontwaardigd keek ze me aan en zei: 'Ik ben helemaal niet op hoor mama'.
Ze kan er niet tegen dat je op haar moppert en dan met een hardere stem praat; hiervoor is ze erg gevoelig.
Ons meisje wordt nu echt groot; haar broeken zijn regelmatig te kort en ze weegt op dit moment alweer 15 kg.


Op vrijdag 30 mei is Yeline met alle kleuters op schoolreis geweest naar De Breebos in Rijkevorsel. Dit is een hele grote binnenspeeltuin met ballenbad en klimtoestellen. Yeline heeft er heerlijk genoten en gespeeld met haar vriendjes en vriendinnetjes uit de klas. Ook mama mocht weer mee om te helpen en het leuke was dat de kinderen mij juf noemde en dat klonk erg vertrouwd. Wederom had Yeline mij nauwelijks nodig en juf Sabine vond haar erg flink. Ook zijn papa en mama supertrots op haar.
Ze bracht deze maand ook haar eerste portretfoto en klassenfoto mee van school, ze waren allemaal erg leuk om te zien.

Volgende maand wordt ons kleine meisje alweer drie jaar en dit heeft ze heel erg goed in de gaten. Op school worden er immers regelmatig verjaardagen gevierd van kindjes die drie worden. We vinden het zo leuk dat ze er nu zo bewust van is want vorig jaar had ze het allemaal nog niet door. Dus tellen we samen met haar de dagen af.
Volgend maand meer...

Liefs Angélique