zondag 27 december 2009

December 2009



Beste lezers,

hier de laatste update van 2009 over onze lieve dochter Yeline.



Het was een drukke maand met al die verschillende feestdagen. Yeline is dan ook heel erg verwend.
En we hebben heel intens van elkaar kunnen genieten, vooral in de Kerstvakantie zijn we vaak gezellig met z'n drietjes geweest.



Op dinsdag 1 december zijn we naar de tandarts geweest. Het was een nieuwe tandarts in Belgie, aangezien onze andere tandarts met pensioen is gegaan.
Ik was wel benieuwd hoe Yeline dit zou vinden; het is immers weer een verandering voor haar.
De tandarts was erg aardig en voorzichtig met Yeline, maar ze heeft geen schrik van de tandarts dus dat scheelt.
Achter haar kies zat een klein gaatje en ze had wat donkere, kalk vlekjes op haar tanden daarom zijn we weer fluortabletjes gaan gebruiken. Ook zou het verstandig zijn dat Yeline zou stoppen met duimen omdat haar voortanden naar voren staan met het risico dat ze hierop gaat vallen (is inmiddels al 2x gebeurd)en haar hele kaak staat niet goed, maar dit is voor latere zorg. En haar te laten stoppen met duimen, valt niet mee, ze beseft wel dat dit beter is maar haar buikje vraagt steeds om de duim zegt ze dan.
Vanwege de vlekken en het gaatje mag Yeline al in februari terug op controle.




Vrijdag 4 december zou Sinterklaas Yeline haar school komen bezoeken, maar de avond ervoor kreeg Yeline ineens hoge koorts dus had juf Carolien haar turnpantoffel maar gezet.
Die vrijdag was Yeline nog erg ziek met hoge koorts en dus zijn opa en oma met haar naar dokter Jan geweest. Hij kon niets vinden waarschijnlijk zat er toch iets te wringen en ze kreeg paracemtemol als drankje om de koorts te onderdrukken.
Uiteindelijk heeft ze een hele week nog koorts gehad, de eerste dagen was het net een dood vogeltje, ze sliep veel en at zeer weinig. Ook is ze de hele week niet naar school geweest.



Zaterdag 5 december bracht Zwarte Piet twee volle manden met cadeautjes bij ons binnen. In eerste instantie reageerde Yeline wat vreemd, maar hierna begon ze aan iedereen cadeaus uit te delen en wist ze zelf niet hoe snel ze haar pakjes moest open maken. Ze kreeg een fototoestel, een computerspel, een gezelschapsspel, regenlaarzen, badschuim etc.

Zaterdag 12 december is Yeline een nachtje gaan logeren bij ome Christ Jan en tante Moniek omdat papa en mama een avondje uit gingen.
Ze heeft het daar heel erg naa rhaar zin gehad, mocht afwassen, zelf douchen en enorm veel gegeten.



Woensdag 16 december is Yeline samen met Annefleur, opa en oma bij mama op school geweest om de Kerstmarkt te bezoeken. Je merkt dan toch dat er veel naar hen wordt gekeken en ze vragen vaak of Yeline en Annefleur zusjes zijn. Nou, niet helemaal wel bijna.

Die avond is Johan samen met Katja naar de info avond van Ray of Hope geweest omdat de voorzitter net terug was uit China en de adoptiekoppels wilde bijpraten.
Helaas weinig nieuws, de wachttijd is opgelopen naar 48 maanden en ieder jaar wachten betekent dat er nog 1 jaar bijkomt. Dat zou betekenen dat wij ergens in 2014 aan de beurt zijn, hoe realistisch ben je dan nog.



In het begin van de Kerstvakantie hebben we lekker in de sneeuw gespeeld en veel gaan wandelen met de slee. Ook heeft Yeline samen met opa een mooie sneeuwpop in de tuin gemaakt en daar was ze zelf helemaal weg van.

Kerstavond zijn we samen met opa en oma naar de kerk geweest, een kindermis. Yeline gedroeg zich voorbeeldig en was helemaal geobsedeerd door het koor en de pastoor.

Eerste Kerstdag hebben we bij opa en oma doorgebracht omdat papa moest werken. We hebben lekker spelletjes gespeeld en Yeline heeft opa geholpen de open haard aan te maken en te houden.

Tweede Kerstdag zijn we bij tante Moniek en ome Christ Jan gaan eten. Tante Moniek had heerlijk en heel veel lekkere dingen gekookt. Yeline en mama maakten samen een appeltaart, waarbij Yeline alle appelstukjes heeft gesneden. En er lagen weer cadeautjes onder de kerstboom, een cd van K3, een knutselkoffer, geld en een ketting en armband.
Ze kan zich trouwens de laatste tijd uren vermaken met knutselen, frutselen en prullen, vaak met kosteloos en waardeloos materiaal.



Maandag 28 december is Yeline naar de kapper geweest, ondanks dat ze klaagt als er klitten in d'r haar zitten, wil ze het absoluut niet laten afknippen want dat vindt papa niet mooi.

Dinsdag 29 december is Yeline haar vriendin Landuan op bezoek geweest samen met haar broer Wesley en haar papa Paul. Ze mocht zelfs op haar kamer slapen. We zijn met z´n allen gaan schaatsen en zijn lekker gaan eten. Het was weer dolle pret en helaas veel te snel weer voorbij.

Oudjaarsdag hebben we samen oliebollen gebakken en Yeline is daar dol op. ´s Avonds zijn Jan. Katja en Annefleur op visite gekomen en hebben we gezellig samen gegourmet.
Met kinderchampagne hebben de meisjes toen afscheid genomen van het oude jaar en het nieuwe jaar 2010 ingeluid al kijkend naar het vele vuurwerk.

Tot volgend jaar!

Angélique