maandag 30 juni 2008

Juni 2008


Beste mensen,
hier weer eens wat nieuws over onze kleuter Yeline.
Op woensdag 4 juni mocht Yeline drie kaarsjes uitblazen en was het de hele dag feest, het huis was versierd en er kwam veel visite. Yeline is dan ook erg verwend die dag. Wat heeft ze allemaal gekregen; een duplo prinsessenkasteel, geld, stempels, badlaken, bellenblaas, onderbroeken, rolschaatsen, elektrische tandenborstel, kleding, K3 broek, spelletje, zandbakspullen, leerboekjes en schrijfgerei. Yeline was zich er heel erg van bewust dat ze die dag jarig was, ze vond haar Dora taart dan ook geweldig. De kroon had de juf op school gemaakt en ze kreeg er ook nog een kaart bij. Haar verjaardag hadden ze op school al een dag eerder gevierd omdat de juf ontdekte dat ze net de windpokken had gekregen. Ook heeft Yeline veel kaarten voor haar verjaardag gekregen en ze is over het algemeen erg verwend.


Gelukkig is Yeline niet ziek geweest van haar windpokken en ze had er ook niet zoveel op haar lijfje staan. Wel heeft ze heel veel last van jeuk gehad en kon daardoor 's nachts slecht slapen. Een paar nachten vooraf was ze al zwetend wakker geworden en dit was dus al de voorbode van wat zou gaan komen.

Ook is Yeline deze maand al een paar keer wakker geworden met een flinke bloedneus, waarschijnlijk van de warmte. Soms gebeurde het dat ze dit voelde en dan er mama voor riep, maar soms ook niet en dan zat haar bedje lekker onder het bloed.

Het begin van deze maand liep Yeline ook al een blauw oog op bij de verjaardag van tante Moniek. Ze was daar tegen de rand van de tafel gelopen en heeft twee weken met een gekleurd oog rond gelopen.

Vaak ligt Yeline 's nachts te knarsetanden, zo erg dat ik het op onze slaapkamer kan horen, waarom ze dit doet is voor mij een raadsel. We zijn het ook vergeten te vragen aan de tandarts, waar Yeline al voor de tweede keer is geweest, ze was een super patient en iedereen natuurlijk weer tevreden.

Tijdens de vakantie wil ik ook met Yeline gaan proberen dat ze 's nachts zonder luierbroekje aan gaat slapen. Het gebeurt al heel vaak dat ze 's nachts droog blijft en soms roept ze me uit bed met de boodschap dat ze moet plassen. Tijd dus voor de zindelijkheid ook 's nachts voortaan.

Het inslapen verliep ook even niet zo lekker; ze wil dan graag dat ik boven blijf, komt moeilijk in slaap en bleef me steeds maar roepen. Toen zijn we gestart met een beloningssysteem,; wanneer ze niet roept dan krijgt de volgende ochtend een sticker. Bij tien stickers mag ze een cadeautje uitkiezen. Dit verliep erg goed en haar eerste cadeautje heeft ze dan ook al binnen, namelijk een Bumba kleurboek. Ze wilde eigenlijk graag een K3 pen, maar die waren helaas op.

Papa en mama zijn begin juni samen een weekend weggeweest op de motor naar De Eiffel. Yeline is toen een weekend bij opa en oma geweest en dit is prima verlopen. Toen we terug kwamen had ze voor ons een mooie tekening gemaakt en stond er een veldboeket op tafel wat ze samen met oma was gaan plukken. Achteraf bleek dat we elkaar toch wel heel erg hadden gemist.
Zondag 8 juni was het truckersrun in Roosendaal met gehandicapten en toen mocht Yeline mee met de vrachtauto van ome Christ-Jan zijn werk, ook tante Moniek mocht mee en Yeline heeft die dag genoten, vooral het vele getoeter wat ze mocht doen, vond ze geweldig.

Op zondag 15 juni was het vaderdag en heeft papa verwend met een mooie horloge. Op school had ze al wat eerder iets gemaakt omdat het hier in april al vaderdag was.
Maar op die zondag hadden we ook het schoolfeest met als thema de ruimte. Yeline en de rest van haar klasje waren
sterretjes en ze heeft een hele mooie sterrendans laten zien. Wat waren papa en mama toch trots, maar ook opa, oma, tante Moniek en ome Christ-Jan. Alles is vastgelegd op foto's en op video.
Deze maand hebben we ook bericht gekregen van onze advocaat uit Nederland, (die er toen voor gezorgd heeft dat Yeline uiteindelijk een Nederlands paspoort heeft gekregen); Yeline staat ingeschreven in Den Haag en sinds kort is het ook mogelijk om haar geboorteplaats daar te laten registreren via een bepaalde procedure. Dat hebben wij laten doen en deze maand zijn we hiervan op de hoogte gesteld. Hiervoor kon je dus aleen maar de provincie laten registreren en dit zou nooit vermeld gaan worden op een diploma bij afstuderen of bij een huwelijksakte. Dan zou dat dus blanco gebleven zijn. Maar nu niet meer en is het voor Yeline niet anders dan voor een ander kind. Yeline is nu officieel geboren in Guang Chang en niet meer in Jiangxi !!
Woensdag 25 juni is Yeline met alle kleuters een ochtend bij De Bosrust gaan spelen. Dit was de juf nog speciaal komen zeggen omdat Yeline de dag ervoor niet was geweest. Ze heeft daar heerlijk gespeeld en kent de speeltuin daar op haar duimpje. Maar wel een hele vermoeiende ochtend.
Vrijdag 30 juni heeft Yeline en papa en mama afscheid genomen van haar juffen met een klein cadeautje. Yeline kreeg een mooie foto van de juffen met de tekst 'het was fijn met jou erbij'. Ik vond het best wel jammer dat Yeline weg zou moeten bij haar juf Sabine en juf Elke. Maar niet langer getreurd want Yeline krijgt volgend jaar de juffen nog een keertje. Dan zal het afscheid na anderhalf jaar nog wel moeilijker worden voor ons allen.

Het laatste weekend van juni zijn we met z'n drietjes en oma en opa een weekend naar Blankenberge geweest. We hebben daar enorm genoten; het was er lekker weer en we waren al helemaal in vakantiestemming. Ook was mama die zondag nog jarig en ik werd verrast met een liedje, een tekening en een zelfgemaakte ketting van Yeline. Mijn dag kon dus niet meer stuk.

We hebben daar lekker gewandeld, aan zee geweest en Yeline heeft twee keer op een skelter in een verkeerspark gereden; ze vond het helemaal geweldig, het was dan ook net echt.

Volgende maand meer over de vakantie, uitstapjes en leuke dingen doen.

Liefs Angélique

Helaas een FLINKE tegenvaller in onze 2e adoptie !!!!!!

Beste mensen,

vandaag via de mail te horen gekregen dat onze adoptiedienst Horizon helaas ter ziele is gegaan wegens onoverkomelijke financiele problemen. Alle lopende dossiers worden voorlopig overgenomen door de VCA (Vlaamse Centrale Autoriteit).

We kunnen niet meer doen dan afwachten op nader bericht, maar het valt wel weer enorm tegen.

Angélique


Het officiele persbericht van Kind en Gezin (VCA):

Adopties uit China, Rusland en Nepal in de toekomst niet meer via adoptiedienst Horizon -30 juni 2008-
"De Vlaamse Centrale Autoriteit inzake Adoptie (VCA) en Horizon hebben samen beslist om maatregelen uit te werken voor een reeks buitenlandse adoptiedossiers die zouden kunnen vastlopen omwille van de financiële moeilijkheden bij de adoptiedienst Horizon. De VCA en Horizon benadrukken dat al het mogelijke wordt gedaan voor het verder laten lopen van de adoptieprocedures in Rusland, China en Nepal.

Horizon is door een samenloop van factoren in financiële nood geraakt. De drastische terugloop van adopties uit China, de onverwacht lange en dure accreditatieprocedure voor Rusland en de politieke instabiliteit van Nepal, hebben ertoe geleid dat er veel geïnvesteerd is in de uitbouw van de adoptiedienst terwijl er de voorbije maanden weinig bemiddelingscontracten konden worden afgesloten en de inkomsten laag waren. Samen met Horizon heeft de VCA de kandidaat-adoptanten hiervan als eerste schriftelijk op de hoogte gebracht.

De VCA voert onderhandelingen met de bevoegde autoriteiten in de herkomstlanden. De VCA zal een beroep doen op de erkende buitenlandse adoptiediensten om de samenwerking met deze herkomstlanden en de lopende adoptiedossiers over te nemen. Daarvoor zullen ze kunnen rekenen op financiële ondersteuning van de VCA."