zaterdag 31 oktober 2009

Oktober 2009


Beste lezers,

weer een kleine update van onze dochter Yeline.

Zaterdag 3 oktober hebben we samen met Jan, Katja en Annefleur de VAG dag in Westmalle bezocht. Daar ontmoetten we vriendinnetje Sien, haar broers en haar papa en mama.
Er was veel te doen voor de kinderen, knutselen, schminken, springkasteel, clown- en dansvoorstelling. De meisjes hebben dat allemaal gedaan en zo konden de mama's naar verschillende lezingen en de papa's konden oppassen en eens lekker bijpraten.

Op zaterdag 10 oktober is Yeline in Nederland gestart met de zwemles. De eerste keer waren er tranen, maar gelukkig mag Japie Apie iedere keer mee om te kijken in het zwembad. Inmiddels heeft Yeline op zaterdag 30 oktober haar tweede sticker behaald voor het bellen blazen. Wanneer het hele vel gevuld is met stickers kan ze op voor haar A diploma.

Een kleine anekdote is dat Yeline tegen eergisteren 'overgisteren' zegt.
Opa en oma waren wat verkouden en snotterig deze maand, op een gegeven moment werd Yeline dat ook en zei ze dat opa en oma haar hadden aangevoerd i.p.v. aangestoken.

Donderdag 16 oktober kwam Yeline met een dik gezwollen en blauw oog thuis. Een jongen uit haar klas mocht niet op de schommel en was het hier niet mee eens, dus gooide hij houtsnippers met daarbij een steen precies op Yeline haar oog. De juf maar ook wij waren best wel geschrokken. Je kunt het nu nog een beetje op de foto's zien.

Inmiddels heeft Yeline al in een paar vriendenboekjes mogen schrijven en heeft die van haar ook meegenomen naar school. Deze is van Puca en deze heeft ze van Ome Christ-Jan en tante Moniek gekregen, die er zelf ook in hebben geschreven. Ze kreeg het boekje al toen ze nog in China was.
Inmiddels hebben Lukas en Noortje erin geschreven en nu ligt het bij haar grote vriendin Annefleur.

Yeline heeft de smaak van het overblijven te pakken en vraagt nu geregeld wanneer ze over mag blijven. Het hoeft alleen maar op maandag, maar toen mama herfstvakantie had, kwam ze toch graag een boterham thuis eten.

Op 22 oktober werd Yeline ziek en had een bacteriele infectie aan haar luchtwegen. Ook had ze een tiental aften in haar mond en wilde nauwelijks meer eten en drinken en ze had behoorlijke koorts. Met een antibiotica knapte ze zienderogen weer op en begon ze weer meer te eten. Waar dokter Jan toch allemaal niet goed voor is.


Ik heb nog gezellig een ochtend op Annefleur mogen passen en 's middags is Yeline naar Katja gegaan omdat ik een studiemiddag had. Die dag had Yeline nauwelijks een stem en was hangerig, wilde niet gaan zwemmen. Dit waren de voorboden van het ziek worden.

Zaterdag 24 oktober hebben we de verjaardag van Ome Puk gevierd en daar werd ze weer verwend met een boek over Kerst van Sjanet, een spel en boek van tante Tonnie. Maar eerst moest Yeline weer ontdooien.

Woensdag 28 oktober, de herfstvakantie van mama, zijn we samen met opa, oma, Sophie en May-Lin naar circus Herman Renz geweest. Dit was ontzettend mooi om te zien; er waren acrobaten, tijgers, een olifant, paarden, clowns etc. De meiden hebben hun ogen uitgekeken. Het was een zeer speciale ervaring.

Vrijdag 30 oktober; de laatste schooldag van Yeline voor de herfstvakantie hadden we 's avonds vanuit school een herfstwandeling met als thema magie. Buiten hadden we lichtjes neergezet en die stonden langs de hele route. Yeline kon niet wachten tot we zouden gaan. Ze heeft er enorm van genoten en alle toneelstukken goed bekeken. En ze heeft bijna de hele route zelf gelopen, dat is erg flink van haar.

Zaterdag 31 oktober zijn we samen koekjes gaan bakken; Yeline en de keuken zaten helemaal onder de bloem, maar de koekjes smaakten er niet minder om. Ook heeft ze er nog voor de hele familie bewaard.

Tot de volgende maand,

groetjes Angélique