donderdag 12 augustus 2010

Donderdag 12 augustus 2010,Theater en update Li-Ran

Hoi allemaal,

Na de verwikkelingen rondom Xi Hu (Westlake) zijn we 's avonds naar het theater gegaan in het centrum van Hangzhou en hebben daar een prachtige show gezien waarbij Kung-fu, acrobaten, toneel, muziek en dans het ontstaan, de historie en economie van Hangzou uitbeelden. Heel indrukwekkend dat we niet hadden willen missen. Uiteindeljk hadden we dit soort dingen ook graag gedaan in Wenzhou omdat Li-Ran er vandaan komt.....
De theatervoorstelling was gewoonweg geweldig al, wilde Li-Ran na het eten van popcorn, 10 minuten voor einde voorstelling weg, de muziek was kennelijk te hard voor zijn oortjes.....

Hieronder het theater, we hebben de show wel gefilmd maar niet gefotografeerd want dat mocht niet,.. vanwege het flitsen.....



Onze Li-Ran......samen met Allen onze gids.



Yelne en Li-Ran kijken graag samen naar een tekenfilm van schaapjes dat elke dag op dezelfde tijd wordt uitgezonden.



Een update op onze kinderen: wat anders is als de eerste keer in 2005 dat je je nu toch ook heel bewust met Yeline bezig om haar niet tekort te doen. Aan Moniek en Christ-Jan hebben we wel steun, maar uiteindelijk zijn wij de ouders en dus moeten we zorgen voor de nodige aandacht.
Li-Ran is vanaf het begin heel open en "warm" naar ons toe en er is naar ons beiden geen enkele afwijzing merkbaar in ieder geval. Vanaf dag 1 geen enkel probleem....hij accepteert ons kennelijk vrij gemakkelijk....
Hij voelt zich wel met de dag vrijer om dingen te doen en te laten, hij kopieert Yeline ook heel snel merken we, ook de slechte gewoontes. Yeline maakt een wereld van verschil en we zijn blij dat ze erbij is, ze breekt het ijs, bv bij het wassen, tandenpoetsen en bv helpt ze bij het luier-verschonen waardoor het voor Li-Ran veiliger wordt.

Hij heeft al NL woordjes, papa, mama e.d. gesproken, maar dat is meer papegaaien, we zijn er nog actief niet mee bezig. Hij speekt toch al aardig Chinees, dus wij hebben een spoedcursus Mandarijn gehad van onze gids. Cheche, choma, chocho, etc....
Hij eet zeer goed en drinkt wel veel, hij slaapt erg goed en slaapt elke nacht goed door, hij huilt nauwelijks....ongelofelijk maar waar..!!
Met Yeline ging het toen in 2006 moeizamer, wij zijn nu echt blij dat we een iets ouder kind hebben, hij is nog wel niet zindelijk,maar dat hij loopt, klimt, eet en zelf drinkt scheelt een hoop en zo kan Yeline al direct contact maken, meer als met een baby of kleine peuter het geval is.

Hij is nog steeds verkouden en heeft een diepe hoest, wij denken iets van een bronchitis of misschien wel een lichte astma.
Hij heeft ook wat last van zijn eczeem, vooral in zijn gezichtje bij warmte......maar dat wisten we bij de voorstelling...

Met CJ en Moniek gaat het goed, ook voor hen is het idd een hele belevenis, ze doen soms ook gewoon hun eigen dingetjes en voor de rest is het heel leuk familie bij de hand te hebben.

Li-Ran gaat ons elke dag beter begrijpen en komt zelfs even knuffelen of een kusje geven, eigenlijk is het tot nu toe een perfect kind, maar we hebben ons voorgehouden dat dat nog helemaal kan veranderen.

Nou, jullie zijn weer bij, vanavond weer een nieuwe update.

Groetjes

Ons.

1 opmerking:

  1. Dank je...

    voor de antwoorden op al mijn vragen die ik jullie gisteren stuurde! Mijn nieuwsgierigheid is weer voor eventjes ;-) gestild, haha!!
    We zijn zo blij dat Li-Ran zich dadelijk heeft opengesteld voor jullie beiden en voor Yeline! En laat dan nu maar dat vertrouwen maar verder en verder uitgroeien! Hij ziet er echt wel een heel leuk en ondeugend manneke uit. Wacht nog maar eens eventjes tot Li-Ran en Yeline samen kattekwaad zullen beginnen uithalen :wink:
    Groetjes vanuit Essen!
    Katja, Jan en Annefleur

    BeantwoordenVerwijderen