dinsdag 30 juni 2009

Juni 2009

Beste lezers,



De maand begon al goed omdat we ons jaarlijkse weekendje hadden met Jan, Katja en Annefleur. Dit jaar zijn we afgereist naar de Belgische kust, richting Middelkerke en zijn we verbleven in het hotel De Schoorbakkehoeve. Het weer was ons goed gezind en we hebben een dagje Plopsaland bezocht en zijn een dag naar Nieuwpoort aan Zee geweest.
Helaas was dit leuke weekend zo weer voorbij. We kijken nu al uit naar volgend jaar!









Donderdag 4 juni blies Yeline vier kaarsjes uit op haar favoriete Mickey Mouse taart, het huis was versierd, de cadeautjes stonden klaar en iedereen heeft voor haar gezongen thuis en op school. Het was de eerste keer dat Yeline heel goed besefte wat jarig zijn eigenlijk betekent. Ze is dan ook weer super verwend, het mooiste cadeau kwam toch wel van opa en oma; een echte tractor waarop ze zelf kan rijden.
We hebben haar verjaardag en die van mama uitvoerig gevierd, ze wilde alleen nog geen kinderfeestje waar ze later toch wel spijt van had omdat ze deze maand ook op het kinderfeestje van Lara uit haar klasje en bij Annelfeur mocht komen. Toen zag ze eigenlijk pas hoe leuk dit is, dan volgend jaar maar.





Voor de vierde keer heeft Yeline de tandarts bezocht en ook dit keer ging dat zonder problemen; ze ging meteen liggen in de stoel en deed haar mondje ver open. De tandarts en wij waren zeer tevreden.

Zondag 14 juni was de reunie van de China meisjes, het was weer heel leuk om elkaar te zien na een half jaar. We hadden afgesproken in Planckendael maar aangezien het heel die dag zou gaan regenen, zijn we uitgeweken naar een binnenspeeltuin.



Op vaderdag zondag 21 juni maakte Yeline beneden een ontbijtje klaar voor papa want hij houdt niet van kruimels in zijn bed.
Die dag was ook het schoolfeest, wat in het teken stond van 850 jaar Essen. Yeline beeldde met haar klasje de wijk De Statie uit en ze was een conductrice. Ze heeft zo staan swingen dat later er nog ouders waren die erover spraken. En mama natuurlijk supertrots.
Het blijkt dat Yeline helemaal is opengebloeid op school volgens de juf en inderdaad iedere dag gaat ze vrolijk zingend naar school toe.



Zondag 28 juni zijn we (Yeline, papa en mama) naar de Ahoy in Rotterdam geweest voor het zomerfestival van Studio 100. Yeline heeft haar ogen uitgekeken en wij hebben enorm van haar genoten. Alle figuren waren er dan ook.
Als afsluiting en al voor mama haar verjaardag zijn we bij de Griek gaan eten en daar heeft Yeline zich heel lief gedragen. Ze is trouwens de laatste tijd toch heel erg lief. En ze is dol op ome Christ-Jan want die speelt veel met haar en heeft zijn voet pijn gedaan en wanneer we vragen van wie ze het kindje is, zegt ze steeds van Ome Christ-Jan en tante Moniek. Zij hebben aan Yeline uitgelegd dat zij hun petekindje is en wat dit dan inhoudt, vandaar.

Maandag 29 juni was mama jarig en kreeg van Yeline al om kwart over zeven een ontbijtje op bed, ze heeft gezongen, een versje en tekening gemaakt. Geweldig gewoon!

Dinsdag 30 juni had Yeline haar laatste schooldag. Het is nog niet bekend bij wie ze volgend jaar in de klas komt, maar alle 3 en 4 jarigen komen in ieder geval bij elkaar te zitten en het wordt het groene of blauwe klasje.

Inmiddels kan Yeline al aardig zonder zijwieltjes fietsen, opa is veel met Yeline aan het oefenen geweest en het lukt dan ook al vrij aardig.

Ter afsluiting nog een kleine anektdote:
Ik vroeg of Yeline een stukje chocolade wilde en zij vroeg aan me of dit melk of pudding was. Want ze geeft de voorkeur aan pure chocolade.

Groetjes Angélique