woensdag 29 april 2009

April 2009

Beste, trouwe lezers,

hier weer wat nieuws over onze dochter Yeline.



Begin april kregen wij de uitslag via school van het onderzoek gedaan door de clb (centrum voor leerlingbegeleiding)half maart.
Yeline was 99,6 cm lang en 15,9 kg, haar oogstand was goed maar de oogsterkte was verminderd. Er zat een verwijsbrief voor de oogarts bij en meteen maar een afspraak gemaakt en een week later konden we daar al terecht.
Yeline is samen met papa naar de oogarts gegaan en die heeft een aantal testjes gedaan waar Yeline fier aan meewerkte. Wat blijkt nu dat haar rechteroog een lui oog is en ze dus daar minder mee ziet. Haar linkeroog is uitstekend. Dus plakken we nu iedere dag haar goede oog af voor een viertal uurtjes (ze zit dan op school) en in het weekend hoeft het niet. Het plakken van de pleister geeft totaal geen problemen; Yeline doet met plezier iedere ochtend de pleister op en haalt deze er zelf van af.



Zaterdag 4 april zijn we met z'n drietjes een weekendje naar Egmond aan Zee geweest en dat was heerlijk het uitwaaien aan het strand, zwemmen en lekker eten en ook eindelijk eens goed tijd voor elkaar.
We hebben dan ook echt genoten en het was jammer dat het weer zo snel voorbij was.



Met Pasen mochten we op papa's werk naar de paashaas en naar paaseieren komen zoeken, Yeline vond dit heel leuk om te doen en ze had dan ook wel 15 eieren gevonden. Ze zijn die ochtend daar erg verwend.
De volgende dag zijn we gaan brunchen bij opa en oma en ook daar waren er paaseitjes verstopt, Yeline bleef het geweldig vinden.



In de paasvakantie zijn we met Katja en Annefleur naar de binnenspeeltuin Ballorig geweest, waar de meisjes heerlijk konden spelen.
Ook hebben we deze maand de Bosrust; een buitenspeeltuin bezocht en is Annefleur ook nog een paar keer bij ons komen spelen.



Eigenlijk wilde Yeline bij Ome Christ-Jan en tante Moniek gaan logeren maar dat hebben we maar even uitgesteld omdat Ome Christ-Jan zijn voet gebroken heeft en dus nu niet zo mobiel is.

Begin deze maand zijn we nog bij May-Lin gaan spelen en zij is ook al samen met haar mama Sophie bij ons komen spelen; de meisjes spelen heel leuk samen en erg rustig ook. Het leeftijdsverschil van 2 jaar komt hier goed tot zijn recht.



Yeline is een keertje samen met mama bij een jongen Cas uit haar klas gaan spelen en hij komt binnenkort terug bij ons spelen. Je ziet dan dat ze nog niet echt met elkaar maar meer naast elkaar spelen.

Op school blijkt Yeline nog steeds heel braaf en rustig te zijn.
We gaan sinds een paar weken naar de bibliotheek om boekjes te halen en dat vindt ze geweldig; ze verslindt de boeken gewoon en we doen vaak na het eten veel voorlezen uit die boeken, binnen een week kunnen we eigenlijk wel terug naar de bieb.



Yeline is nu aan het proberen om 's nachts ook zonder luier te slapen, ze bleef al zo'n lange tijd droog in de luier dat we dit toch eens wilde proberen. Haar laatste luier heeft ze in de prullenbak gegooid.
Twee nachten ging het goed maar de derde nacht had ze al een ongelukje, maar we blijven gewoon volhouden!

Dit was het weer voor deze maand, volgende maand meer over Euro Disney want Yeline gaat naar Mickey Mouse!!!

Groetjes Angélique