zondag 14 februari 2010

Januari 2010


Beste lezers,

hier zijn we dan weer in het nieuwe jaar, een maand met weinig bijzonderheden, maar wel met veel foto's.



Een speciaal welkom voor de lezers van de website Het Talent, waar deze blog gelinkt staat. Het Talent is de basisschool waar ik momenteel werkzaam ben. Mochten andere lezers nieuwsgierig zijn geworden, neem dan gerust een kijkje op www.hettalentkpo.nl.
De website waarop we trots zijn als team.


Op Nieuwjaarsdag is Yeline haar brieven gaan voorlezen bij opa en oma en bij ome Christ-Jan en tante Moniek. Ze deed dit bijzonder goed en had er zelfs een toverbril voor op gezet. Ook hebben we toen nog heerlijk gegeten bij opa en oma.





Zondag 10 januari zijn we gezellig met z'n drietjes naar de film geweest van Kabouter Plop en de kabouterbaby. Yeline heeft ervan genoten en papa en mama natuurlijk ook.



Op woensdagmiddag zijn we bij Karin op visite geweest; ze was jarig geweest. Yeline ging meteen spelen, dit was niet altijd zo, een hele vooruitgang dus.



Op 16 januari is Yeline weer eens een nachtje bij ome Christ-Jan en tante Moniek gaan slapen, waar ze weer in de watten is gelegd. Die middag was Yeline naar het kinderfeestje van Sam uit haar klas geweest. Ze had dit ook erg leuk gevonden.



Zondags zijn we met tante Moniek en ome Christ-Jan gaan schaatsen in Breda want Yeline had net botjes gekregen van ons. Het schaatsen ging haar al redelijk af totdat ze viel; daarna schaatste ze toch wel weer verder. De dag hebben we gezellig afgesloten met een etentje.




Zaterdag 23 januari was Annefleur meegegaan naar de zwemles van Yeline en 's middags ging Yeline mee naar de turnles van Annefleur. Ze heeft daar volop geturnd en het echt naar haar zin gehad.




Zondag 24 januari zijn we naar het wintercircus van Martin Hanson geweest in de schouwburg. Het was één groot toneelstuk en Yeline heeft adembenemend zitten kijken.



Inmiddels is ze ook helemaal weg van Michael Jackson en ze kan hier met volle overgaven naar luisteren en kijken naar de dvd. Ook worden regelmatig de pasjes van MJ geoefend.

Een woensdagmiddag kreeg Annefleur zwemles en zijn Yeline en ik ook gaan zwemmen. Ik was benieuwd wat Yeline al kon, immers mogen we slechts elke tiende les een keertje komen kijken. Yeline kan al goed zwemmen op haar rug en buik, wel wordt ze snel overmoedig en denkt het allemaal wel te kunnen zonder hulpmiddelen.

Op dit moment praat Yeline als brugman, telt heel veel, zegt versjes en liedjes op en schrijft van alles over en kan haar naam al uit haar hoofd schrijven.

Ze is dol op tomaat, komkommer en wortel, dus met de vitaminen zit het ook wel goed. Af en toe een vitaminedrankje door haar drinken en Yeline heeft geen last meer van aften in haar mondje.

Yeline hangt erg aan haar mama, zoals elk kind. Maar wanneer ze bij oma is, mist ze mama en wanneer ze bij mama is, mist ze oma. Hoe moet dat nu verder?



Zaterdag 30 januari zijn we samen met Jan, Katja, Annefleur en familie Naudts(Yang, Alphonse, Filip en Katrien) gaan bowlen en hebben de gezellige middag afgesloten met een etentje.





Zondag 31 januari zijn we op visite geweest bij May-Lin, Sophie en Ron want dat was ook heel lang geleden. Ook dit is erg gezellig geweest.

Eigenlijk toch best weer veel gedaan deze maand, tot februari!

Angélique