zondag 27 september 2009

September 2009

Beste lezers,

inmiddels weer een maandje verder en het gewone leventje is weer in volle gang.



Yeline zit in het paars/lila klasje bij juf Carolien die er fulltime staat en ze zit bij alle kindjes van vorig jaar, vooral Lukas haar grote vriend vindt ze geweldig.
Op dinsdag 15 september hadden we een info ouderavond op school; er wordt al heel wat van de kindjes verwacht; ze werken met een doebord en mogen dmv een smiley aangeven of ze het werk leuk of minder leuk vonden. Dus de zelfstandigheid en zelfreflectie worden op die manier gestimuleerd. Ik ben er heel tevreden over.



Aangezien mama dit schooljaar vier dagen is gaan werken, heeft Yeline al een paar keer moeten overblijven; de eerste keer vond ze het helemaal niet leuk en moest erg huilen, ze was dan ook haar knuffel vergeten, maar we zetten gewoon door. Over een tijd proberen we ook de naschoolse opvang eens.
Ook is ze al een paar keer op een woensdagmiddag bij Katja en Annefleur geweest. Ze zijn toen naar de speeltuin gegaan en gaan zwemmen.



Ik merk toch wel aan haar dat ze me mist, 's avonds moet vaak een onderdeel van mijn pyama met haar mee in bed. Ik probeer dan ook die momenten die we samen hebben er helemaal voor haar te zijn, alhoewel dat ook niet altijd lukt natuurlijk.

Op zondag 6 september zijn we als een soort afsluiting van de vakantie met Jan, Katja en Annefleur naar Planckendael geweest en dit was wederom heel erg gezellig.



Vrijdag 18 september is Yeline samen met papa op controle geweest bij de oogarts. Haar lui oogje was vooruit gegaan van 0,5 naar 0,7 maar dat moet eigenlijk 1,0 zijn. Dus nu moeten we blijven plakken; wel 8 uur per dag behalve de weekenden. Dit dan tot april. Ik vond het best wel zielig voor Yeline, maar gelukkig maakt zij er geen probleem van.

Zondag 20 september was de kermis op het dorp en zijn we samen met tante Moniek en ome Christ-Jan naar de kermis geweest. Yeline liet zich daar schminken als een hondje, kreeg van een clown een ballonnenhondje, ze mocht touwtje trekken, in de draaimolen en ze heeft eendjes gevangen waarbij ze een echte goudvis won, die ze Blubje noemt en die nu op haar slaapkamer staat. Ook zijn we met school op maandagmiddag een aantal rondjes in de draaimolen gaan doen.



Op zaterdag 26 september hadden we een bbq bij tante Moniek omdat ze geslaagd was voor haar opleiding pedagogiek. Yeline voelde zich er helemaal thuis en was heel vrij, kletste met iedereen etc. Dit vinden we geweldig om te zien omdat we het ook voorheen wel eens anders gewend waren.



Woensdag 30 september de laatste zwemles bij tante Mieke wat ze geweldig vindt, half oktober mag ze naar de zwemlessen in Nederland.

Inmiddels fietst Yeline al als de beste en kun je al echt met haar ergens naar toe fietsen. Ze gaat nu vaak mee met de fiets om de honden uit te laten en ze is zelfs al een keer met oma naar school toe gefietst. Voor haar vier jaar is dit erg knap.
Ook probeert ze steeds meer en beter haar naam te schrijven.

Angélique