vrijdag 27 februari 2009

Februari 2009

Beste lezers,



de maand begon al heel leuk omdat op zondag 1 februari Lien met haar papa Bart en mama Cathy uit Knokke naar Essen waren gekomen. Dit keer hadden we bij Annefleur thuis afgesproken. Het was erg leuk om elkaar na een lange tijd weer eens te zien dat vonden de papa's en mama's, maar uiteraard ook de meisjes.
Na gezellig koffie te hebben gedronken, zijn we met z'n allen gaan bowlen en dat vonden de meisjes superleuk, vooral omdat de papa's hen gingen helpen met de bal te rollen, dat was soms een guitig zicht. Het werd al een echte competitie onderling. Daarna zijn we nog gaan wokken en kwam er snel een einde aan deze gezellige dag.

We zijn met Yeline deze maand voor het eerst naar turnles gegaan in het dorp, waar ook kindjes uit haar klas zitten, om het eens te proberen, maar helaas was dit geen succes en wachten we daar nog maar een tijdje mee. Wel gaat ze graag mee als vriendinnetje naar de turnles van Annefleur zoals de laatste zaterdag van deze maand. Alhoewel dat deze keer helaas ook geen succes was dan maar de volgende keer beter misschien.



Omdat Yeline wist dat carnaval in aantocht was, is ze zelf gaan knutselen en maakte voor haar zelf een mooie indianentooi.
In haar bloemenpak is ze naar de optocht bij mama op school gaan kijken en de volgende dag zijn we samen met oma en ome Christ-Jan en tante Moniek naar de optocht in Roosendaal geweest. Toen had mama je geschminkt als clown in je bloemenpak en je vond het helemaal geweldig. Tijdens de optocht kreeg je de sfeer te pakken, je ging volop dansen en zingen. 's Avonds kon je het nog eens dunnetjes overdoen want toen ben je met tante Moniek en ome Christ-Jan naar de lichtjesoptocht geweest. Ook aan papa heb je heel snel duidelijk gemaakt dat carnaval erg gezellig en geweldig is.



Ook hebben we deze maand de verjaardag van oma, opa en ome Christ-Jan gevierd en je had voor hen allen een heel mooi schilderij gemaakt.



Op dinsdag 10 februari was het grootouderdag op school en mochten oma en opa naar je gaan kijken op toen je met je klasje een reclamespotje uitbeeldde van tanden poetsen.

Wanneer opa en oma komen oppassen moeten ze wel eens moeite doe om je mee naar buiten te krijgen dus heeft oma verzonnen dat je dan vitamientjes moet gaan vangen. Dus laatst vroeg je ook aan mij of we pepermuntjes buiten gingen vangen.

Deze maand zijn we ook al twee keer naar de bibliotheek geweest en zocht jij binnen vijf minuten tien boeken uit dat gaat lekker snel zo en dan staan we telkens zo weer buiten.

Een keer was Yeline met oma en opa boodschappen gaan doen en mocht ze van oma kaas uitkiezen en dat deed ze ook, maar het was niet de goede kaas, het was jonge kaas en Yeline lust graag hele oude kaas. Toen zei oma die lust je niet die jonge kaas waarop Yeline antwoordde of ze dan gaan meisjeskaas hadden.

In de krokusvakantie zijn we samen met Annefleur en Katja naar een poppenkastvoorstelling geweest en daar hebben de meisjes heel erg van genoten. Yeline vond het soms een beetje eng en zat dan met haar handen voor haar oogjes.



Ook heeft Yeline in vakantie nog gelogeerd bij tante Moniek omdat papa en mama naar de motorbeurs zijn gegaan. Yeline heeft daar de tijd van haar leven gehad; ze zijn naar Ikea geweest, naar Voila om haar te borstelen en om op haar te zitten en ze zijn nog gaan wandelen in het bos, wat een feest is dat geweest voor Yeline.



En dan na de vakantie weer opnieuw naar school waar ikzelf een beetje huiverig voor ben omdat Yeline de laatste week voor de vakantie niet meer graag naar school ging en iedere dag moest huilen wanneer ik of oma ze achterliet op school. Dat is voor Yeline, de juf en voor oma en mama niet leuk. Ik probeer er constant achter te komen wat de reden hiervan is maar Yeline kan of wil dit niet vertellen althans ze laat er niets over los. Waarschijnlijk was het de laatste tijd wat druk op school, regelmatig ziek juffen met alle gevolgen van dien. Yeline is een kind wat goed voorbereid moet worden op veranderingen, maar deze zaken zijn vooraf niet te voorzien. Ze hoeft echt geen speciale behandeling op school te krijgen maar ik denk soms weleens dat haar juffen vergeten hier rekening mee te houden.
Zeer binnenkort is er een oudercontactavond en dan gaan wij dit zeker bespreekbaar maken.



Angélique