zondag 15 augustus 2010

Zondag 15 augustus 2010, weer papierwerk, Johan ziek......

Hi luitjes,


Eerst zijn we met tante Moniek en ome Christ-Jan samen gaan ontbijten want Johan bleef in bed omdat hij behoorlijk grieperig was. Het zal wel een combinatie zijn geweest van het wennen aan de airco en vermoeidheid. Het ontbijt zag er erg goed uit, beter dan tot we nu toe gewend waren. Voor Johan maar roomservice gedaan met lekker veel fruit. Gedurende de dag met veel paracetemol knapte hij weer wat op.

Om 11 uur moesten we ons bij Mw.Wanyu melden voor controle en invullen van het papierwerk en nu was ik een keer aan de beurt, gelukkig wilde Christ-Jan mee gaan want mijn Frans is zeer slecht en dat voor een Belg, foei. Christ-Jan speelde af en toe voor koerier en rende dan weer naar boven voor een vraag of handtekening. Het hele papierwerk duurde nogal lang wel een paar uur en dat had zeker korter gekund maar Mw. Wanyu houdt van check en nogeens check,we hebben het maar laten gebeuren. Johan kon even rusten en Yeline en Li-Ran werden bezig gehouden door tante Moniek, maar alles duurde wel erg lang. Had ik toch nog een klein deel van de papieren voor mijn rekening kunnen nemen want het merendeel heeft Johan gedaan.

's Middags toen Johan wat was opgeknapt zijn we de omgeving gaan verkennen en we ontdekten dat we echt middenin het centrum van Bejing zitten; we hebben ons ogen uitgekeken; heel veel dure en chique winkels zoals Cartier, Louis Vuitton, etc. en wat een volk was erop de been en dat voor een zondag! Zie ook de foto's hieronder.
Yeline was op stap samen met ome Christ-Jan en tante Moniek, zo krijgt ook zij voldoende aandacht want dat bljift nog heel moeilijk voor haar en wij zijn Christ-Jan en Moniek daar erg dankbaar voor dat ze dit voor hun rekening willen nemen, zo hebben wij weer wat extra momenten met Li-Ran samen.



Inmiddels had Li-Ran weer vier uur geslapen en hebben we hem maar wakker gemaakt, we zouden ook gaan eten in het restaurant van gisteren want dat was erg goed bevallen. Wanneer we hem wakker maken, is dat geen enkel probleem.
Li-Ran eet heel graag noodles en  gebakken rijst met ei, het liefst eet hij dit drie keer per dag in brood heeft hij geen interesse. Daar zal hij in Belgie wel aan moeten wennen want ik zie me 's morgens nog geen rijst staan koken, hij neemt er ook echt de tijd voor. Yeline eet nauwelijks iets en Li-Ran eet wel drie keer zoveel.







Na het eten mocht Yeline met Christ-Jan en Moniek mee gaan zwemmen in het hotel en Li-Ran is bij ons in badje gegaan, hij heeft daar heerlijk met flesjes gespeeld en ook het in bad gaan is geen probleem meer. Iedere dag gaat hij vooruit; hij begrijpt heel veel en zegt constant woordjes na, hij weet ook heel goed wat hij wel en niet wil en kan af en toe een driftbui krijgen omdat we hem dan niet begrijpen. Met zijn eczeem gaat het vandaag ook erg goed en de verkoudheid wordt ook wat minder.
Nu vlug naar bed want morgen moeten we er vroeg uit om de Chinese muur te gaan bezoeken.
Tot morgen!

Groetjes Angélique en co.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Johan,
    Nog minder dan 1 dag dat jullie in China zijn nog een reactie van een oud collega van MWB.
    Ik heb jullie adoptie reis helemaal gelezen en beleef het bijna weer zoals bij onze kinderen. Geniet er nog even van en een goede vlucht terug naar huis. Een klein tipje, als jullie hem nog lezen, lollies doen het goed bij het opstijgen en dalen van vliegtuigen.
    Nog heelveel plezier allemaal,

    Peter, Mariëtte, Yulia en Guen. (PvdD)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi familie,

    Nog 10 dagen en dan zijn jullie weer in het vertrouwde België.
    Wij tellen mee hoor.
    Geniet voorlopig nog even in het vere China van het land en van elkaar.
    Het is zijn lachje, het zijn,zijn ogen en zijn schattige brabbeltaal waar jullie nog veel plezier aan zullen beleven.
    Wij blijven het zeker volgen allemaal.

    Peter, Trudy en de kids.

    BeantwoordenVerwijderen