vrijdag 31 december 2010

December 2010



Beste lezers,

Ten eerste voor jullie allen de allerbeste wensen voor 2011!

in de laatste maand van dit jaar heeft Li-Ran weer heel wat beleefd, dat kan ook niet anders met al die feestdagen.

Woensdag 1 december mocht Li-Ran bij papa op zijn werk komen voor Sinterklaas. Hij vond het geweldig en was totaal niet bang van de Sint en zijn Pieten. Na een tijdje ging hij zelfs bij één van de Pieten op schoot zitten.



Vrijdag 3 december mocht Li-Ran mee met mama naar school en ook daar ontmoette hij de Sint en zijn Pieten en weer totaal geen probleem.
Deze maand is Li-Ran wel vaker met mama meegeweest naar school en hij vindt dit geweldig, al die aandacht die hij dan krijgt van alle collega's en kinderen.



Zondag 5 december had de Sint allemaal cadeautjes in de hal gezet bij ons thuis en dat vond Li-Ran maar heel gewoon. Hij is wel ontzettend verwend en wist niet waar hij het eerst mee wilde gaan spelen.



Li-Ran kan ook heel goed vertellen dat papa bij de politie werkt en daar boeven vangt. Alle witte blouses zijn van de politie.
En dat mama juffrouw is en voor de kindjes gaat zorgen.
Ook is hij nog steeds dol op opa en oma en niet te vergeten Ome Christ-Jan en tante Moniek.



Li-Ran gaat heel graag naar school en de juf is dan ook heel erg tevreden over hem; hij is open, vriendelijk, warm en zorgzaam. Een mooier compliment kun je niet krijgen als mama toch?
Volgende maand mag hij vier ochtenden naar school toe.

Ook thuis gaat het heel goed met Li-Ran, hij kan steeds beter met zijn grote zus Yeline spelen en zijn driftbuien zijn verdwenen. Wel kan hij heel snel gepikeerd zijn wanneer je op hem moppert, hij is dan boos en laat hetgeen hij in de handen heeft meteen vallen. Ook laat hij regelmatig zijn pruillip zien en denkt dan met neptranen en hard huilen toch zijn zin te krijgen, maar zijn successen zijn hierbij beperkt gebleven. Ook heeft hij al een paar keer kennis gemaakt met de strafhoek. In het begin wist hij niet goed wat hij daar moest doen, maar dat had hij toch wel snel door. Ook het tellen tot drie begint hij nu te begrijpen.
En voor de rest is het een echte jongen; ruw, vernielzuchtig en soms losse handjes om mee te slaan en te gooien.

Deze maand heeft Li-Ran voor het eerst kennis gemaakt met de sneeuw en samen met papa en Yeline een sneeuwpop gemaakt. Veel in de sneeuw gespeeld en sleeen vond hij helemaal het einde.





We stonden deze maand met een artikel in het VAG blad (voor adoptieouders) en waren hier supertrots op. Ook de juffen op school waren zeer geinteresseerd.

Een nazorggesprek gehad over Li-Ran met Charlotte van Ray of Hope.



Visite thuis gehad van o.a. collega's van papa waar hij uiteraard een politieauto van heeft gekregen.
Zondag 12 december naar de verjaardag van Jeroen onze neef geweest en daar is Li-Ran wederom verwend met kleding en cadeautjes, het kan niet op.

Inmiddels onze laatste peuterzwemles samen gehad en dat is wel heel erg jammer.

Tijdens de Kerstdagen heeft Li-Ran lekker zitten eten, maar dat kan hij eigenlijk altijd, met name warm eten. De kerstboom met lichtjes en ballen vond hij leuk maar niet zo aantrekkelijk om eraan te moeten komen.



Zijn taalontwikkeling gaat met grote sprongen vooruit en hij zingt heel veel liedjes.
En kopieert de hele dag door Yeline; de goede en helaas ook de minder goede dingen.



Li-Ran krijgt er een speelkameraadje bij want Jan, Katja en Annefleur hebben een toewijzing gekregen van een zoon en broertje.



De oliebollen hebben hem gesmaakt, maar wat lust hij nu niet, hij wil alles ook altijd proeven en zal nooit iets uitspugen. En zijn nieuwjaarsbrief heeft hij voortreffelijk voorgedragen ook al is hij nog maar vier maanden bij ons.



Vanaf januari zal ons kleine ventje zijn mama wat vaker moeten gaan missen omdat ze weer terug aan het werk moet, de collega's zijn zeer verheugd.
Maar dan gaat papa iedere maandag op Yeline en Li-Ran passen en ze kijken hier al naar uit.



Tot in het nieuwe jaar!

Angélique