zondag 28 november 2010

November 2010



Beste lezers,

Li-Ran heeft deze maand best veel meegemaakt, daarom ook veel foto's.



Het gaat heel goed met Li-Ran, het is een gemakkelijk mannetje die zichzelf heel goed kan vermaken. 's Middags vaak zijn slaapje niet meer nodig heeft. Eet als de beste, inmiddels 13,5 kg en 89 cm lang, vaak moeten we de rem op zijn eten zetten.
Hij is dol op het peuterzwemmen samen met mama. Zijn woordenschat breidt dagelijks uit, spreekt inmiddels al met korte zinnetjes. En zijn driftbuien zijn bijna over, hij heeft alleen nog vaak en veel nare dromen 's nachts.





In de herfstvakantie donderdag 4 november zijn we naar de binnenspeeltuin Ballorig geweest samen met oma.. Aangezien het in Nederland geen vakantie was, hadden Yeline en Li-Ran de speeltuin zowat voor zichzelf.





Zaterdag 6 november mocht Li-Ran bij opa en oma gaan logeren en dit doet hij erg graag. Li-Ran is vooral opa zijn vriend. De volgende dag zondag 7 november mocht hij samen met zijn zus mee met Ome Christ-Jan en tante Moniek naar de Efteling. Beide hadden de dag van hun leven en kwamen uitgeteld thuis. Ook Anja en Nellie zijn meegeweest en hebben genoten.



Maandag 8 november mocht Li-Ran voor het eerst naar school. Hij vond dit maar heel gewoon want zijn zus gaat toch ook naar school.
Papa en mama mochten ook even mee en zagen al heel snel dat het goed was. Op dit moment gaat hij drie ochtenden naar school, maandag t/m woensdag.


>




Inmiddels is Li-Ran ook ingeschreven in het Belgisch Rijksregister en heeft hij een kind ID kaart.



Woensdag 10 november mocht hij voor het eerst mee naar de tandarts en ging braaf in de stoel liggen. De tandarts mocht in zijn mondje kijken en zag dat er boven nog twee kiezen aan het doorkomen waren, vandaar het vele kwielen wat hij doet op dit moment.



Donderdag 11 november zijn we naar mama haar school Het Talent geweest voor de lampionnenoptocht, ook dit vond Li-Ran erg leuk. En we zijn nog een keer op visite geweest in groep 4 en groep 6/7 en Li-Ran vond het prachtig.



Zaterdag 13 november zijn we met z'n viertjes naar de intocht van Sinterklaas geweest in Roosendaal. Li-Ran gaf alle zwarte pieten een hand en was totaal niet bang. Ook Sinterklaas op het paard was geweldig en wat dacht je van al die lekkere pepernoten. Inmiddels kan hij ook al een paar sinterklaasliedjes zingen. (Sinterklaas kapoentje en Sinterklaasje bonne, bonne, bonne)



Dan is Jin uit onze adoptiegroep en zijn mama Rachel en papa Werner bij ons op bezoek geweest. Dit was erg gezellig.



Zaterdag 27 november mocht Li-Ran mee naar Sinterklaas bij Ome Christ-Jan op het werk en kreeg daar een mooie garage. Ook bleef hij daar slapen met zijn zus en dat is prima gegaan.

Zondag 28 november, op papa zijn verjaardag had Li-Ran een mooie tekening gemaakt en gezongen door de telefoon. Die dag zijn we naar Sien een haar familie gegaan waar papa en wij natuurlijk ook heerlijke taart kregen.



Dinsdag 30 november is Li-Ran naar het consultatiebureau geweest. Ik dacht dat hij daar zijn eerste prikken zou krijgen maar niets was minder waar, alles moet eerst goed uitgezocht worden wat welke vaccins wel en niet en dan pas mogen we terug komen voor zijn eerste prik. Aangezien hij nu met veel andere kindjes in aanraking komt, is dit toch wel belangrijk.

Tot de volgende maand.

Angélique