dinsdag 29 juli 2008

Juli 2008

Beste webloglezers,

het was weer eens een drukke maar leuke maand waarin we alledrie vakantieverlof hadden.

Twee woensdagen is Annefleur bij ons geweest omdat haar papa en mama moesten werken.

De eerste keer dat ze kwam was het erg lekker weer en konden de meisjes lekker buiten met water spelen. De tweede keer was het wat minder en aan het regenen, toen hebben we binnen gezellig spelletjes gedaan.

Yeline en Annefleur zijn zulke dikke vriendinnen die zich heel goed met elkaar kunnen vermaken. Ze helpen elkaar en doen eigenlijk alles samen; het zijn net zusjes zoals sommige mensen ook weleens denken. En wanneer Annefleur bij ons is, lijkt het net of ze van ons is, zo goed is dat gevoel. Je zou maar twee van die schattige Chinese popjes in je bezit hebben











Zaterdag 5 juli hebben we Sien samen met haar broer Lejo en haar mama Gretel en papa Gunter bij ons ontvangen. Grote broer Vikas was er niet bij; hij was op kamp ergens in Essen. We hebben de familie Gehre samen met Jan, Katja en Annefleur ontvangen. Katja zorgde voor lekkers en ik voor de drankjes.


Helaas was er die dag veel regen, maar de kinderen hebben zich prima vermaakt.

Aan het eind van de middag zijn we dan toch naar de Bosrust vertrokken (het was toen gelukkig droog). De kinderen heben daar dan nog lekker even kunnen spelen en ter afsluiting hebben we gezamenlijk gegeten. Het was een hele leuke namiddag.

Op zondag 6 juli waren we door de familie De Soete-Puype uitgenodigd voor een bbq in Knokke. We zijn er samen met Jan, Katja en Annefleur naar toe geweest. Ook was daar papa Filip met dochtertje Yang, helaas niet mama Katrien en broer Alphonse omdat hij net een operatie achter de rug had, dat was wel een beetje jammer. Kathleen en haar man Kris waren er die middag ook bij, Kathleen was namelijk samen met Bart en Cathy meegegaan naar China om hun dochter Lien te halen. Het was dus heel leuk om haar ook weer eens te ontmoeten. Die dag was het weer wederom wat afwisselend, de meisjes hebben binnen en buiten kunnen spelen en de papa's en mama's hebben heerlijk de hele middag kunnen eten en praten. Dank je wel Bart en Cathy voor de fijne dag.

Van vrijdag 11 juli tot en met maandag 14 juli zijn we met Jan, Katja en Annelfeur een weekend naar Gramsbergen (Overijssel) geweest. We zaten gezellig met z'n allen in een huisje en dat was voor die meiden weer dolle pret natuurlijk. Op het park was er genoeg te doen; zo zijn we naar de speeltuin geweest, de kinderboerderij bezocht, gaan zwemmen, wandelen en 's avonds naar de clowns gaan kijken. Ook zijn we nog een dag naar attractiepark Slagharen geweest en hebben daar met z'n allen enorm genoten. Het was een super leuk weekend wat we jaarlijks willen laten terugkomen.


Op vrijdag 18 juli zijn we met de auto voor een week op vakantie vertrokken naar Tsjechie. Dit was voor ons en voor Yeline de eerste keer dat we zover met de auto moesten gaan rijden. Maar Yeline heeft zich bijzonder goed gedragen; op tijd dvd gekeken, gespeeld en geslapen. En we hebben het hele stuk in twee keer gereden, net voor de grens met Tsjechie hebben we een overnachting gehad.

Het weer viel eigenlijk een beetje tegen; het was niet echt warm
en soms ook wat regen gehad. We hadden veel van ons hotel verwacht tenminste dat er veel voor Yeline te doen was, maar dat viel een beetje tegen. Dus zijn we maar veel op stap geweest en heeft Yeline heel veel cultuur kunnen gaan snuifen, wat ze niet eens echt vervelend vond. Ook zijn we een dagje naar een hele mooie dierentuin geweest, waar nog dieren los liepen en heel veel speeltoestellen voor kinderen waren, iets wat we nauwelijks ergens anders hebben gezien. Ook heeft Yeline nog bij het hotel en half uur pony mogen rijden en zijn ze een hele wandeling gaan maken. Na een half uur was ze het nog niet beu en wilde ze eigenlijk niet eens van het paard af. De liefde voor paarden heeft ze wel te danken aan tante Moniek. De liefde voor andere dieren van papa en mama.

Ook vindt Yeline mama en papa tegenwoordig super, super lief en heeft ze lievelingsmuziek en haar lievelings kleur is oranje.

In één van de kerken van Tsjechie zagen we een nonnetje en Yeline vroeg steeds waar het zonnetje in de kerk was gebleven.

Op dit moment zijn we aan het proberen om Yeline zonder luiers 's nachts naar bed te doen, ze wil het niet altijd maar dan weet ze ook dat ze geen sticker kan verdienen. Bij 10 stickers wil ze een topje net als die van mama.

Inmiddels heeft ze van tante Moniek ook een K3 pen gekregen waar ze heel blij mee was, meteen ging ze er schooltje mee spelen; iets wat ze sinds een paar weken doet en het gaat precies zoals bij haar op school.

Aan het eind van deze maand zijn we naar opa gaan kijken die mocht gaan vliegen en ze wilde persé ook mee. We hebben moeten praten als brugman om haar uit te leggen dat ze niet meekon omdat er maar twee stoelen in zaten.
Yeline is ook nog een dag bij Ome Christ-Jan en tante Moniek gaan logeren en toen zijn ze lekker gaan zwemmen omdat het zulk warm weer was.

Genoeg weer voor deze maand, tot eind augustus dan maar weer.

Groetjes Angélique