maandag 25 augustus 2008

Augustus 2008

Beste webloglezers,


hier weer het laatste nieuws over ons schatje.

Eigenlijk was het een vrij rustige maand waarin we veel zijn thuis gebleven.


Op maandag 4 augustus moest Johan weer gaan werken en kregen wij gezellig Annefleur een dag op bezoek. De meisjes hebben die dag heerlijk buiten gespeeld en als lunch lekker gebakken eieren gegeten; dat is iets waar ze beiden dol op zijn en dit hebben ze meegebracht uit China.


Op woensdag 7 augustus zijn wij bij Annefleur en Katja gaan spelen; het was die dag lekker weer en toen hebben ze fijn in de tuin gespeeld. Ook kwamen Lara en Lin op bezoek en spelen; het was mooi om te zien, vier van die mooie Chinese meiden.


In het weekend van 10 en 11 augustus kwamen onze vrienden Paul en Lienke op bezoek met hun tweeling Wesley en Landuan. Yeline kreeg twee mooie t-shirts en ze was superblij dat Landuan er weer eens was. Ze waren dan ook het hele weekend onafscheidelijk. Misschien dat Landuan in de Kerstvakantie kan komen logeren; ze wonen namelijk niet echt bij de deur.


Woensdag 13 augustus zijn we bij May-Lin en haar mama Sophie gaan spelen; ook dat was weer erg gezellig. De twee meiden zouden zo zusjes van elkaar kunnen zijn.


Hierna is Yeline bij ome Christ-Jan en tante Moniek gaan logeren omdat mama een dagje moest gaan werken. Het slapen is bijzonder goed gegaan en daar zijn we dan ook erg blij mee. De volgende avond hebben we toen met z'n allen pannenkoeken gegeten.


En toen was ook de vakantie van mama voorbij en kwamen opa en oma weer twee dagen op je passen. Ook ga je een dagje bij hen logeren en haalt mama je weer op. Ze is met opa meegeweest op controle in het ziekenhuis en thuis doet ze allerlei leuke dingen met opa en oma. Ze is zelfs op dit moment de grootste vriend van opa.


Donderdag 28 augustus zijn we met z'n drietjes naar de school van Yeline geweest om naar haar klasje te gaan kijken en haar juffen Sabine en Elke weer te ontmoeten. Yeline krijgt namelijk dezelfde juffen als het afgelopen half jaar. Ze heeft het kenteken van een appel uitgekozen dit jaar, vorig jaar was ze een maantje.


En zaterdag 30 augustus zijn we met Yeline voor het eerst naar De Efteling geweest. Het was een supermooie dag en Yeline heeft haar oogjes uitgekeken en ontzettend genoten van alles.


Wanneer mama in de week eens vrij was, deden we altijd leuke dingen; op visite gaan, winkelen, boodschappen doen en laarzen voor haar kopen die ze zelf heeft uitgekozen. Ze heeft nu al maatje 26 en zijn haar voeten weer met een maat gegroeid.


Yeline zegt ook vaak dat ze een jongen is of wil zijn, ik vermoed dat ze een hekel heeft aan rokjes en jurkjes maar soms om mama een plezier te doen, trekt ze ze wel aan.


Op dit moment gaat het heel goed met Yeline; ze is erg zelfstandig, kan zichzelf goed bezig houden en is heel erg behulpzaam, overal wil ze mee helpen en vaak zie ik mezelf hierin terug wat soms ook wel erg confronterend kan zijn.


Het slapen gaat erg goed; mama legt haar in mama's bed, leest een boekje voor en gaat weg. Wanneer mama gaat slapen gaat Yeline naar haar eigen bed, zonder problemen. Dat is wel twee jaar lang anders geweest en voor mij een hele opluchting en verademing.


In de vakantie sliep ze 's ochtends ook wat langer en daardoor hoefde ze 's middags niet meer te slapen, dat was erg fijn want zo had je de hele dag samen. Ik ben bang wanneer ze terug naar school gaat (vier halve dagen) ze 's middags erg moe zal zijn en zal moeten slapen, dan houd je helaas niet meer veel middag over.


Ook wordt Yeline nu eindelijk wat vrijer naar andere mensen toe en dat is erg fijn.


En ze is op dit moment erg bezig met zelf foto's nemen; ze heeft al een heel rolletje volgeschoten en is nu op de digitale camera overgestapt; een hobby die ze van papa heeft overgenomen.


De Olympische Spelen zijn inmiddels weer voorbij; we hebben hier toch heel speciaal en op een bijzondere manier naar gekeken. Dat zullen andere adoptieouders die een kindje uit China hebben wel kunnen beamen.


Een aantal uitdrukkingen van haar op dit moment:


- wanneer ze iets moet doen wat ze eigenlijk niet graag doet zegt ze steeds ''vooruit dan maar''


- mama ik heb het niet koud maar frisjes


- mijn lievelingskleur is oranje


- die appel is erg sappig hé mama


Nog een kleine anekdote die ik jullie niet wil onthouden:


op een ochtend wilde Yeline niet haar bedje uitkomen en ze zei dat ze ziek was, maar wanneer mama nu chocolade ging halen en aan haar zou geven, was ze wel meteen beter, de ondeugd.


Dit was het weer voor deze maand,


tot september,


groetjes Angélique