donderdag 19 augustus 2010

Bezoek Pearl-market Hong Xiao 19-08-2010

Hoi allemaal,

Hehe....gelukkig......Johan is gisteren met zijn antibiotica begonnen en het lijkt goed aan te slaan, hij voelt zichzelf een stuk beter, de keelontsteking lijkt vooralsnog bedwongen.......
Niet is zo vervelend om in dit warme en vochtige weer en 2 drukke kinderen jezelf ziek te voelen.
Vandaag, in tegenstelling tot 2006, niet de zijdemarkt, maar de parelmarkt, wat overigens een vergelijkbaar concept is.
Opdringerige verkopers die de soms de grootste troep verkopen als ware het A-kwaliteit is.
Bv. hier koop je een I-phone voor 200 Yuan (20 euro) en volledig functionerend, dat wel....

We wilden niet perse dezelfde dingetjes kopen voor Li-Ran als voor Yeline, maar ja...gevoelsmatig ontkom je er niet aan als je het tegen komt.
Dus hebben we voor Li-Ran een Chinese zijden pyama, dubbelzijde-uitvoering voor zijn gevoelige huid, een naamstempel en een rijstenpapieren "banner" met Li-Ran in het Chinees. Verder zocht Johan nog naar een bepaald cadeautje voor een collega (waarvan ik de naam niet mag noemen) omdat we daar 2 hele mooie dierenkoppen van pluche van hebben gehad. Johan is in ieder geval geslaagd in die zoektocht.

Mevr Gu Wanyu is met ons meegeweest om te controleren of het inderdaad de naam van Li-Ran was die in de stempel stond; het bleek in orde te zijn.
Na de markt door het drukke verkeer naar het hotel waar Fee en Yeline (van Kathy, Kurt en Ona) met elkaar hebben gespeeld, ik (Angelique) rustig een boek heb kunnen lezen, Johan de wereld aan de binnenkant van zijn ogen bekeken heeft en ook Li-Ran zich overgaf aan Dhr. K. Vaak.
's Avonds in het beruchte/beroemde "adoptine" restaurant gaan eten met de gehele groep. De sfeer is goed en we kunnen het goed vinden met elkaar en dat is fijn.

Morgen weer vroeger uit bed want we gaan de Nationale opera bezoeken, het vogelneststadion en het "Ice-cube"stadium, beide laatsten van de Olympische spelen van 2008.

Het weer is momenteel niet zo warm meer maar zeker wel zo vochtig, 1x bewegen buiten betekent accuut een lekke koppakking.
Li-Ran doet het goed, het is erg aandoenlijk hem redelijk te horen conserveren, welliswaar in peutergebrabbel, met volwassen Chinezen. Deze zelfde Chinezen proberen dat uiteraard ook metYeline die dan raar staat te kijken en haar papa aankijkt met een blik van: ""Wat zegt die nu ? "
Met zijn (van Li-Ran) eczeem gaat het beter, hij is wel gevoelig voor het minste of geringste aan verandering aan zijn huid, hij start direct met krabben met rode geirriteerde plekken als gevolg. Het zou ook nog een allergie kunnen zijn die optreedt bij bepaalde stoffen of lucht.   

Morgen weer meer.....we zijn benieuwd naar jullie reacties.
Alvast bedankt voor jullie reacties op de blog en zeker ook voor jullie vele leuke en persoonlijke emails !!!!!

Groetjes

Angelique, Johan en kroost.

De parelmarkt, waar alleen de parels echt en origineel zijn.




Gu Wanyu past een Chinese haarspeld bij Angelique en Yeline showt haar Chinees hoedje die eigenlijk bestemd was voor Li-Ran.


Li-Ran was zijn hoedje al kwijt, dus kreeg hij een mooie Chinese politieauto met leuke geluidjes (vooral als je wilt slapen...)


Li-ran met vandaag de kleertjes van onze vrienden uit Essen, aan.... Luitjes, ze staan fantastisch hoor, het is een echt heertje hierin !
Oh ja, apie japie figureert hier ook, maar dan in bijrol....


Tijdens het eten ging Yeline bellen blazen vd kinderen. Vooral Li-Ran en de andere kleintjes renden achter de bellen aan om ze te vangen.


Johan, CJ en Momo en Kathy, Kurt en Ona.


Na de parelmarkt is het lekker slapen hoor.


Na het eten een stuk gewandeld met een aantal, een shotje van 1 vd vele verlichte straten van Beijing....

2 opmerkingen:

  1. Hoi Luitjes,

    Voor Johan, beterschap gewenst.
    Maar goed dat jullie straks thuis weer wat "rust" krijgen ;-)
    Het is best wel lachen als je de verhalen leest. Jullie maken wat mee zeg, wat een avontuur.
    En wat een prachtige kinderen hebben jullie. Ik weet zeker dat het goed gaat als Li-Ran echt thuis is.
    Nog een plezierige tijd in China en vanaf dit punt nog 5 dagen, 52 minuten en 50 sec. De dag van terugkomst in Belgie.
    Tot later.

    kus

    Wilma Hazen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo allemaal,

    We volgen iedere dag jullie weblog en genieten van de foto's. Gelukkig dat Johan al een beetje opgeknapt is. Nog veel plezier de laaste dagen in China.
    Het aftellen kan nu echt beginnen.

    Groetjes Ron, Sophie en May-Lin

    Nog een dikke kus aan Yeline en Li-Ran
    van May-Lin

    BeantwoordenVerwijderen