zondag 22 augustus 2010

Beijing Zoo. Zondag 22 augustus 2010.

Hoi Allemaal,

Vandaag stond de Zoo van Beijing op het programma. Ik had daar heel veel van verwacht. Deze verwachting kwam geenszins uit.
Redenen daarvoor waren de veel te korte tijd die Wanyu ons wederom gaf om de dierentuin fatsoenlijk te zien, waardoor het geld vd entree eigenlijk weggegooid geld was. Verder was het zondag, alle Chinezen waren kennelijk naar de Zoo gekomen en gebruikten daar hun standaard gedrag om zo kort mogelijk bij de dieren te komen en, ondanks allerlei verbodsbordjes, de dieren cola, (gezien dat zo de beren werden gevoerd om een mooie foo te krijgen......) popcorn, papier, hamburgers en noodels te voeren. Bij de dieren was nauwelijks/geen toezicht. Je kon wel met een speedboot (tja waar haal je die creativiteit vandaan om dat te verzinnen) over het water heen racen waar de rondvaartboot ook op vaarde. Echt een combi als een vlag op een modderschuit.
De dieren zaten allemaal in veel te kleine hokjes, hadden geen bewegingsvrijheid en het stonk overal.
De Chinezen voerden de dieren met allerlei zooi en klommen overal op waar het niet mocht. Een voorval bij de emu's: Chinezen zetten hun kinderen achter de omheining dat bijna resulteerde in een dodelijke pik van een van de emu's. Gewoon schandalig allemaal.

Verder was het voor ons groepje een struggle om langs de Chinezen te komen of gewoon ergens te kijken; zelfs Li-Ran werd getracht weg te duwen en men ging pal voor ons neus staan als we eindelijk vooraan stonden. Tja en uiteindelijk kunnen wij, Nederlanders, ons altijd perfect aanpassen in het buitenland dus de enige oplossing is, boos kijken, terugduwen, schelden in het Nederlands en je plek opeisen dat, gek genoeg, gewoon gepikt wordt door de Chinezen. Doordat het zooooooo druk was en Wanyu, ondanks (ook mijn) aandringen ons geen eigen tijd gaf, was er weinig aan en vond ik het verloren tijd. De Panda's en de witte tijgers waren de topattractie maar we hebben alleen de panda's kunnen zien helaas. De tijgers zaten in een hokje van 4 bij 4 en 1 vd onderstaande foto's toont hoeveel mensen daar bij stonden, onbegonnen werk dus. 

We maken ons wel wat zorgen over Li-Ran, toch.
Hij lijkt bij tijd en wijle, vooral bij lichamelijke inspanning of nadat jij heel kwaad of verdrietig is geweest, kort in een diepe slaap of zoiets te komen. Het lijkt op een abcence of zoiets, maar precies kunnen we het niet duiden. Misschien zien we spoken, maar de complete checkup van hem die gepland staat moet ons hopelijk wat meer duidelijkheid geven...................

Groetjes,

Johan, Angelique, Yeline en Li-Ran

Er was 1 panda buiten in een boom, slapend......


3 Panda's kregen binnen eten, een speciaal soort bamboe, gefotografeerd door glas, vandaar de vreemde schittering.




Een Aziatische olifant in een veel te kleine behuizing die een wat verveelde indruk maakte...


Een zee-arend.


Li-Ran op een klein stenen olifantje, samen met mama


Het bordje "no climbing" en alle Chinezen die gewoon de beelden beklimmen.....


De binnenhokken van de tijgers (rechts) en al het volk ervoor. Mijn camera kreeg de tijger niet goed in zijn zoeker, helaas...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten