maandag 30 juni 2008

Helaas een FLINKE tegenvaller in onze 2e adoptie !!!!!!

Beste mensen,

vandaag via de mail te horen gekregen dat onze adoptiedienst Horizon helaas ter ziele is gegaan wegens onoverkomelijke financiele problemen. Alle lopende dossiers worden voorlopig overgenomen door de VCA (Vlaamse Centrale Autoriteit).

We kunnen niet meer doen dan afwachten op nader bericht, maar het valt wel weer enorm tegen.

Angélique


Het officiele persbericht van Kind en Gezin (VCA):

Adopties uit China, Rusland en Nepal in de toekomst niet meer via adoptiedienst Horizon -30 juni 2008-
"De Vlaamse Centrale Autoriteit inzake Adoptie (VCA) en Horizon hebben samen beslist om maatregelen uit te werken voor een reeks buitenlandse adoptiedossiers die zouden kunnen vastlopen omwille van de financiële moeilijkheden bij de adoptiedienst Horizon. De VCA en Horizon benadrukken dat al het mogelijke wordt gedaan voor het verder laten lopen van de adoptieprocedures in Rusland, China en Nepal.

Horizon is door een samenloop van factoren in financiële nood geraakt. De drastische terugloop van adopties uit China, de onverwacht lange en dure accreditatieprocedure voor Rusland en de politieke instabiliteit van Nepal, hebben ertoe geleid dat er veel geïnvesteerd is in de uitbouw van de adoptiedienst terwijl er de voorbije maanden weinig bemiddelingscontracten konden worden afgesloten en de inkomsten laag waren. Samen met Horizon heeft de VCA de kandidaat-adoptanten hiervan als eerste schriftelijk op de hoogte gebracht.

De VCA voert onderhandelingen met de bevoegde autoriteiten in de herkomstlanden. De VCA zal een beroep doen op de erkende buitenlandse adoptiediensten om de samenwerking met deze herkomstlanden en de lopende adoptiedossiers over te nemen. Daarvoor zullen ze kunnen rekenen op financiële ondersteuning van de VCA."

1 opmerking:

  1. Niet getreurd ! Wanneer weet ik niet, maar op een dag zitten we met zijn allen in het vliegtuig richting China en dan zijn we deze week waarschijnlijk al helemaal vergeten...
    Maryse , Jos & Bei ( en Cheops )

    BeantwoordenVerwijderen